Marktconcert in Academiehuis De Grote Kerk

Datum
Zaterdag 11 maart 2023
Locatie
Academiehuis Grote Kerk
Uitgevoerd door
Harm Jansen
13:00

Vrije toegang

Iedere zaterdag om 13:00 wordt het Leeuwenbergh orgel in Academiehuis Grote Kerk bespeeld, deze week door Harm Jansen. De concerten zijn gratis toegankelijk. Na het concert is er de mogelijkheid te doneren voor de restauratie van het wereldberoemde Zwolse Schnitgerorgel.

De marktconcerten zijn al lang een traditie die net voor corona weer is opgepakt. In periodes dat het mogelijk was zijn ze ook weer gehouden. Wekelijks kwamen er orgelliefhebbers en belangstellenden naar het Academiehuis om naar het Leeuwenbergh-orgel te luisteren. Tegelijkertijd was er ontmoeting en is het laatste nieuws gedeeld rondom de aanstaande restauratie van het beroemde Schnitgerorgel.

Ook zaterdag valt hier weer veel over te vertellen. Binnen afzienbare tijd zullen er zichtbare werkzaamheden gaan plaatsvinden aan het orgel. In de kerk is veel ruimte waardoor er altijd voldoende afstand tussen de bezoekers mogelijk is. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van het Schnitgerorgel.

Geven kan contant, maar er is in de kerk ook een mogelijkheid om contactloos te doneren. Via de website www.schnitgerorgelzwolle.nl kan men ook orgelpijpen adopteren. Via Facebook worden wekelijks de organisten aangekondigd die in die week ‘stadsorganist van dienst’ zijn.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Back to top button