Marktconcert Academiehuis

Zwolle – Vanaf zaterdag 29 januari zullen er weer wekelijks marktconcerten zijn in Academiehuis Grote Kerk. Door de versoepelingen is het mogelijk publiek weer te ontvangen in de kerk die ook haar deuren weer heeft geopend deze week. De concerten op het Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk.  Bezoekers wordt om een gift gevraagd na afloop van het concert. Deze komt ten goede aan de aanstaande restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Ook zal er meer informatie te krijgen zijn over deze restauratie.

In de kerk is veel ruimte waardoor er altijd voldoende afstand tussen de bezoekers mogelijk is. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van het Schnitgerorgel.

Foto: Gerard van der Sluijs
Foto: Gerard van der Sluijs

 

Geven kan contant, maar er is in de kerk ook een mogelijkheid om contactloos te doneren. Via de website www.schnitgerorgelzwolle.nl kunnen er ook orgelpijpen geadopteerd worden. Via Facebook worden wekelijks de organisten aangekondigd die in die week ‘stadsorganist van dienst’ zijn.

Schnitgerorgel Zwolle
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Back to top button