Maandag 12 september debatteert de gemeenteraad o.a. over de regels voor het houden van een referendum in Zwolle

Een referendum is een manier om stemgerechtigde inwoners de mogelijkheid te geven zich uit te spreken over een onderwerp waar de gemeente verantwoordelijk voor is. De
Zwolse regels voor het houden van een referendum zijn vastgelegd in een referendumverordening. De verordening van Zwolle geldt sinds 2010.

Verordening niet actueel

De huidige Referendumverordening van Zwolle is op een aantal punten niet meer actueel. Tijdens het debat op maandag 12 september wordt de Zwolse gemeenteraad gevraagd om enkele uitspraken te doen over hoe de nieuwe Referendumverordening eruit moet komen te zien. Op basis daarvan wordt een nieuwe verordening opgesteld.

Diezelfde avond is er ook een rondetafelgesprek over de Quickscan prijsverdeling woningbouwprogramma Zwolle en een themadebat Sociaal Domein. De uitgebreide agenda’s en vergaderstukken voor maandag 12 september zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 12 september 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

The event is finished.

Back to top button