Locatievoorstelling ‘We zwemmen nog’ op 16 september toegankelijk voor doof publiek

Van 8 t/m 18 september speelt locatievoorstelling ‘We zwemmen nog’ in en rondom het openluchtbad in Zwolle. De voorstelling op vrijdag 16 september is geschikt voor doof publiek. Bij deze voorstelling is tolk gebarentaal Tineke Groenenboom aanwezig. Tineke maakt zich al jaren sterk voor integratie van doof publiek in het theater. ‘Mijn drijfveer is dat theater te genieten is voor alle publiek’. Aldus Tinkeke Groenenboom. Kaarten voor ‘We zwemmen nog’ zijn verkrijgbaar via www.wezwemmennog.nl

We zwemmen nog

Toen de gemeente Zwolle in 1991 het Openluchtbad dreigde te slopen en te verkopen aan projectontwikkelaars, kwam een kleine groep bewoners in opstand. Zij forceerden het slot en verbleven er 77 dagen in tenten en caravans om het verlies van het voor hen zo waardevolle bad tegen te gaan. Deze bezetting heeft er voor gezorgd dat het zwembad 30 jaar later, optiatief van bewoners en vele vrijwilligers, nog steeds bestaat.

Het prachtige Openluchtbad, een rijksmonument, vormt het decor voor ‘We zwemmen nog’. Een locatievoorstelling vol persoonlijke verhalen, groot en klein, over tegen de stroom in zwemmen, en met de stroom mee. Tijdens ‘We zwemmen nog’ beweegt de toeschouwer zich door een een mini-utopia vol verhalen, dans, muziek, sport en theater.

The event is finished.

Back to top button