Foto © Hans Smit

Datum

feb 17 2023
Expired!

Tijd

20:00

Lezing Erfgoedplatform: Zot & Spot in Academiehuis

Op vrijdag 17 februari bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’. Dit keer helemaal in het teken van Carnaval.

Carnaval in Sassendonk en Daarbuiten

Jan Paul Bakker en Wim Klein Heerenbrink vertellen deze avond over het typische karakter van Carnaval in Sassendonk en de oorsprong van haar tradities. De heren zijn allebei stadsprins geweest en kennen dus alle facetten van het Zwolse Carnaval. De Eileuvers viert dit jaar haar 66e jarig bestaan. Het jubileum van de Eileuvers is een rode draad in het verhaal. We verwachten daarom ook hoogbezoek van Prins Libra 1 met zijn Adjudanten ‘’Tandje’’ en ‘’Bandje’’.

In het tweede deel van de avond zoomen we verder uit en bekijken we het carnaval van regio tot regio in Nederland. Het carnaval wordt in Brabant anders gevierd dan in Limburg. Waarlijkt de Zwolse manier het meeste op? En waar komen die verschillen in de tradities toch vandaan?

Op deze avond is er ook typisch carnavalsmuziek te horen. Iedereen kent het lied ‘’Ik ben een Zwollenaar’’, maar zingen we wel de volledige versie?

Wilt u weten hoe het zit? Kom dan naar de lezing Zot en Spot op 17 februari.

Datum
Vrijdag 17 februari 2023
Locatie
Elders
Uitgevoerd door
Jan Paul Bakker en Wim Klein Heerenbrink
20:00

The event is finished.

Back to top button