Kom tot rust met virtuoze gitaarklanken in de Theodorakapel

De klassieke gitaar is een instrument met een eeuwenlange traditie, die zijn oorsprong vindt in Spanje. Door de eeuwen heen is het echter mogelijk geworden om meer dan alleen Spaanse muziek op dit instrument te spelen. Van Bach tot de Beatles, eigenlijk is alles mogelijk op dit instrument.

De diversiteit aan klanken die dit instrument te bieden heeft is één van de redenen waarom de Dutch Guitar Foundation zich hard maakt voor het behoud én de promotie van het klassieke gitaarrepertoire. Dit doen zij door verschillende evenementen te organiseren, waarin de klassieke gitaar centraal staat. Sinds vorig jaar worden er ook concerten in Zwolle gerealiseerd door deze stichting, onder de naam ‘Gitaristenpodium Zwolle’. Deze concerten vinden plaats in de Theodorakapel, een klein kerkje met een akoestiek die zich perfect leent voor de gitaar.

De eerstvolgende gitarist in deze serie is Vojin Kocić. Kocić komt uit Servië en is een internationaal erkende gitarist, die meerdere prijzen op zijn naam heeft staan. Als solist heeft hij al honderden concerten gegeven in verschillende landen en de Dutch Guitar Foundation is dan ook erg trots dat hij hier in Zwolle komt spelen.

Het concert is op 3 februari, om 20:15. Tickets zijn te bestellen via de website van de Dutch Guitar Foundation (www.dutchguitarfoundation.com).

Mocht je nog niet overtuigd zijn door dit artikel, zoek dan eens zijn naam op YouTube en je zult versteld staan door de prachtige muziekstukken die je daar aantreft!

The event is finished.

Back to top button