Arjan Broers, Foto: Mark Kohn

Datum

nov 07 2023
Expired!

Tijd

20:00

Kloostercollege ‘De beste helft’

Zwolle – Vroeger of later lopen mensen tegen de grenzen op van wat ze zijn geworden. Burnout, een relatiecrisis, de dood van een geliefd mens of een opkomend gevoel van verveling. Is dit alles? Dan begint de tweede helft van je leven. De beste helft, noemt Arjan Broers het, ‘of in ieder geval de helft waar het echt om gaat’.

Hij schreef er het boek De beste helft over. Eerlijk, lichtvoetig en met humor verleidt dit boek lezers om zelf op onderzoek te gaan naar wat zij in het leven te doen hebben. Op dinsdagavond 7 november komt hij naar het Dominicanenklooster in Zwolle om een lezing te geven aan de hand van zijn boek. Ook dan daagt hij zijn publiek uit: hoe kun je je leven zo invullen dat het betekenisvol is, wordt of blijft?

In een tijd waarin er nog nooit zoveel mensen zo gezond zo oud geworden zijn, is dat een herkenbare vraag: hoe word je niet alleen oud, maar ook wijs? En ook is het een tijd waarin we zien dat onze manier van leven niet duurzaam is voor het leven om ons heen en voor de mensen die na ons komen. Dus dan is de vraag: wat wil je achterlaten voor mensen na jou?

Om over zulke vragen na te denken, hoef je trouwens niet oud te zijn. Ook jonge mensen verlangen naar een betekenisvol leven. Misschien geldt ook voor een betekenisvol leven ‘jong geleerd, oud gedaan’.

Dinsdag 7 november, 20.00 uur
Dominicanenklooster, Zwolle
Tickets €10,00 (via www.dominicanenzwolle.nl en aan de deur)

The event is finished.

Back to top button