Kieskeet op het Grote Kerkplein

Zwolle – Zaterdag 12 maart staat de Kieskeet in het centrum van Zwolle. Dat is niet toevallig want de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 staan voor de deur. De Kieskeet is een aangeklede bouwkeet met aanvliegroute, waar de voorbijganger op speelse wijze na gaat denken over het wel of niet stemmen op 16 maart.
Met vragen als “Ga je stemmen of twijfel je nog?” en “Is je stem de moeite waard?” worden voorbijgangers uitgedaagd om een korte route te lopen. Op het einde daarvan bij de Kieskeet kan men alvast zijn of haar stem laten horen, zonder partij te kiezen.

De Kieskeet is ontwikkeld door Stadkamer Zwolle en Bibliotheek Kampen. Kunstenaar Chantal de Wolde maakte er een kleurrijk geheel van. Theatermakers o.l.v. Christel Hakvoort gaan op luchtige wijze met voorbijgangers in gesprek. De bibliotheken van Zwolle en Kampen vinden het belangrijk om de lokale democratie te versterken. Dat doen ze door betrouwbare informatie te geven en een plek te zijn voor dialoog en uitwisseling. De Kieskeet is gemaakt met steun van Europe Direct als een experiment om met het publiek in gesprek te gaan over hun stemgedrag

The event is finished.

Back to top button