Kattenshow in Zutphen

Mundikat houdt tijdens het paasweekend een kattenshow, deze is op 08 en 09 april 2023 in Zutphen.

De shows zijn per definitie internationaal en trekken veelal deelnemers uit de buurlanden. Hierdoor zijn er veel katten van verschillende rassen vertegenwoordigd en ontvangen ze deelnemers van heinde en ver.

‘s Morgens vindt de reguliere keuring plaats, tijdens deze keuring worden de Best In Variëteit (BIV) katten genomineerd. Uit deze selectie van deze mooie katten komen uiteindelijk de Best in show (NOM) winnaars voort. Het aanwezige publiek kan dit van dichtbij meemaken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Een ervaring op zich! Elk kat is uniek en dus is ook elke keuring uniek.

De genomineerde katten nemen het ’s middags tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. Ze worden daarbij in kleine groepen één voor één gepresenteerd aan de keurmeesters, die uiteindelijk de best in show katten uitkiezen. Het hoogtepunt van de showdag voor zowel deelnemers als publiek!

Maar daar stopt het niet mee. Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen, biedt de show ook veel shop plezier. Vele nationale en internationale standhouders heten iedereen welkom. Voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes, te veel om op te noemen; zolang het ook maar iets met de kat te maken heeft, kunnen mensen bij de standhouders terecht voor deskundig advies. Mundikat houdt ook een loterij met schitterende prijzen.

Wil je iets meer weten over een bepaald ras? Hoe zijn de rassen tot stand gekomen? Hoe ontstaan de diverse kleuren? Voor al deze vragen kunnen bezoekers terecht bij de infostand van Mundikat, waar ook de lootjes te verkrijgen zijn.

Een show zou niet compleet zijn zonder een thema. Voor deze show is het thema Pasen.

The event is finished.

Back to top button