Jiddisch programma door Klarinjo Klarinetensemble, meespelen kan

Het Zwols Klarinetensemble Klarinjo werkt vanaf 29 augustus aan een nieuw programma: Mazzeltov, vol Jiddische muziek. Elke maandagavond repeteren zij in Domusica aan de Radewijnstraat 10 te Zwolle van 19.15 tot 21.00 uur. Er is nog ruimte voor nieuwe leden want: muziek maken doe je samen!

Klarinjo

Dit klarinetensemble maakt er gewoonte van om elke keer met nieuwe projecten aan de slag te gaan. Gemiddeld schuiven er wekelijks 18 leden aan om te repeteren. Zij conformeren zich voor een jaar om mee te spelen, maar de meesten maken al vanaf de start deel uit van deze muzikale groep. Muzikaal leider van Klarinjo is Karin Vrieling.

Mazzeltov

Project 8 staat geheel in het teken van Joodse muziek, zowel Klezmer als andere melodieën. Wie kent niet Fiddler on the Roof of de melodieuze werken van George Gershwin?

Klarinjo werkt dan samen met Lucette van den Berg, een toonaangevende stem uit de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze treedt op over de hele wereld met haar warme en expressieve stem met geheel eigen geluid. Een eer voor de spelers van Klarinjo, maar ook een muzikale uitdaging.

Van es tot bas-bariton

“Nooit geweten dat er zoveel verschillende klarinetten bestaan” een algemeen gehoorde opmerking van toehoorders van de afgelopen projecten. Want naast de gewone Bes-klarinet (die je eigenlijk als meeste ziet), beschikt Klarinjo over andere soorten klarinet, zoals de alt- en de basklarinet. Wil je ervaren hoe het is om met dit ensemble mee te spelen? Of welke activiteiten er nog meer op de planning staan? Kijk op de website: www.klarinjo.nl en schroom niet om een keer te komen kijken en luisteren.

The event is finished.

Back to top button