© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Datum

mrt 08 2023
Expired!

Tijd

19:30

Internationale Vrouwendag Fraterhuis

Filmtheater Fraterhuis vertoont in het kader van de Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart 2023 de actuele bekroonde film Tár. Cate Blanchett speelt hierin de geniale en onnavolgbare dirigent Lydia Tár.

Directeur Fraterhuis Henriëtte Boerhof

“Deze film wil je gewoon zien. Al sinds onze oprichting in 1979 besteden we aandacht aan de Internationale Vrouwendag, een klassiek thema voor een filmhuis. Maar dit jaar is het grote aanbod actuele kwaliteitsfilms echter zeer opvallend. De urgentie van deze thematiek, ook voor jonge vrouwen, komt nu volop én in zoveel meer facetten dan vroeger in beeld op het grote witte doek.”.

Woensdag 8 maart 2023 19:30 uur Tár

Lydia Tár is de wereldberoemde dirigent van een hoog aangeschreven orkest. Ze staat als eerste vrouw ooit aan het hoofd van een groot Duits orkest. Een briljante en snedige vrouw, die volledig vergroeid is met haar plaats aan de top. Veeleisend voor zichzelf, soms een tiran voor haar assistenten, sponsoren en orkestleden. Iedereen dweept met haar, deels ook uit angst. Tár legt de laatste hand aan de symfonie die haar magnum opus kan betekenen. Haar charmante zesjarige adoptiedochter Petra speelt hierbij een cruciale rol. Wanneer er tegen Lydia samengespannen wordt, is Petra een grote steun voor haar worstelende moeder.Tar is een fascinerende film, die ontleedt hoe alledaags machtsmisbruik zich uit op de werkvloer en licht werpt op wat het betekent om vrouw te zijn in de wereld van de kunsten.

Kaartverkoop

Via de website www.filmtheaterfraterhuis.nl of de kassabalie aan de Blijmarkt.

The event is finished.

Back to top button