Inspiratie-audioroute langs ‘best practices’ circulaire economie in de stad

Zwolle – De wereld verandert. Hoe bewegen wij mee? Hoe beweegt u mee? De samenleving van de toekomst is een circulaire economie. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Wandel de Inspiratie-audioroute langs ‘best practices’ in de stad en ontdek hoe lokale bedrijven hun krachten bundelen met kunstenaars en scholen om tot vernieuwende ‘afvalarme’ producten en diensten te komen. De Inspiratieroute is gratis te lopen op 12 en 13 februari 2022.

De Inspiratieroute leidt u langs duurzame circulaire projecten in de stad, om u te inspireren en te motiveren, zèlf meer circulair te gaan leven en werken. Want de toekomstbestendige economie is een economie van gesloten kringlopen waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en systeemdenken centraal staat. Wat gebeurt er op het gebied van circulaire economie eigenlijk al in uw stad? Wij willen u ‘aan zetten’ en op ideeën brengen.

Combinatie van live en audio

De Inspiratieroute is een combinatie van live en online; met oortjes in wandelt u op 12 of 13 februari tussen 10.00 en 17.00 uur op uw eigen tijd langs circulaire projecten in de stad. De audioroute is één dag van tevoren te downloaden via de app Voicemap. Op de route ziet u initiatiefnemers met hun circulaire projecten en circulaire kunst. Denk aan marmerlook-platen van gerycled kunststof, designproducten van ons plasticafval, houten meubelen waarbij zelfs het laatste korreltje zaagsel nog is gebruikt, verpakkingsmateriaal dat al is voorbereid voor een tweede leven en daardoor niet weggegooid hoeft te worden. Ook de studenten van diverse opleidingen in de regio Zwolle showen hun circulaire projecten. U ontdekt gaandeweg hoe veel er eigenlijk al wordt ondernomen in uw stad op het gebied van de circulaire economie en u ervaart dat uzelf het verschil kunt gaan maken door circulair te gaan denken, leven en werken.

De makers

De Inspiratietour maakt deel uit van de week van de circulaire economie, een initiatief van Gemeente Zwolle, Regio Zwolle, Provincie Overijssel en Kennispoort Regio Zwolle. De Inspiratieroute is een samenwerkingsproject van Impactmaker Eline Stolk, Platform Zwolle Unlimited en van Ellen Bosman Founder EllenAntonia en Creative connector Cibap vakschool voor Vormgeving. Zij willen met deze tour zoveel mogelijk mensen inspireren, mee te gaan in de verandering naar een circulaire economie.

Meedoen

De Inspiratieroute is gratis te downloaden vanaf een dag voor de start van de routes. Aanmelden vooraf is niet nodig. Het startpunt is het Stationsplein. De eerste 200 deelnemers op beide dagen ontvangen een goodybag van Food Vakopleiding SVO. Info en tickets vindt u hier. De tour kunt u vanaf 11 februari 2022 downloaden.

 

Impactmakers

 

The event is finished.

Urenschema

New Day

Back to top button