Foto © RTV Focus © Rebekka van ’t Ende

Locatie

Academiehuis De Grote Kerk
Grote Markt 18
Website
https://www.academiehuis.nl/evenementen/kick-off-week-van-de-circulaire-economie

Datum

mei 09 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 20:00

Iedereen t€lt!-festival’ voor iedereen die slim wil omgaan met geld

Zwolle – Op donderdag 19 mei zijn alle inwoners van Zwolle welkom bij het ‘Iedereen t€lt!-festival’. Het gratis festival is van 11:00 tot 20:00 uur in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle (Grote Markt 18). Het festival is bedoeld voor iedereen die slimmer wil omgaan met geld, geld wil besparen of gebruik wil maken van de regelingen en voorzieningen voor mensen met een laag inkomen.

Ruim 40 organisaties presenteren zich op de informatiemarkt in festivalsfeer. Zo is er informatie over financiële regelingen om geld te besparen, voorzieningen, zelfredzaamheid, meedoen, schuldhulpverlening, duurzaamheid, het besparen van energie en nog veel meer.

Kansen

Wethouder Dorrit de Jong opent om 11 uur het festival. Samen met organisaties uit de stad wil de gemeente stimuleren dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dorrit de Jong: “Helaas hebben nog altijd inwoners te maken met geldproblemen, bijvoorbeeld omdat de energierekening stijgt of ze tijdelijk minder inkomen hebben. Vaak zijn er kansen om slimmer om te gaan met geld, om minder uit te geven of om juist meer geld binnen te krijgen via regelingen van de gemeente of andere organisaties. Bij het ‘Iedereen t€lt!-festival’ kunnen inwoners terecht met alle vragen over omgaan met geld en over de regelingen die er zijn.”

Programma

Naast de informatiemarkt worden er ieder uur mooie prijzen verloot, zoals twee kinderfietsen (na 15:00 uur). Ook is er van alles te doen op de markt, ook voor kinderen. Er is volop gelegenheid om elkaar in een gezellige sfeer te ontmoeten en kennis te maken. Er zijn straatmuzikanten en er is gratis koffie en thee.

Organisatie

Het festival wordt georganiseerd door Academiehuis Grote Kerk, Diaconaal Platform Zwolle, gemeente Zwolle, Present Zwolle, Stadkamer, Travers Welzijn en ZwolleDoet!

The event is finished.

Back to top button