Het Britten Festival – Strings Gone Wild

Zwolle – Stichting Britten voor Jong Muziektalent viert 15 jaar Britten Talent met een bijzonder festival waar Jong Britten en leden en oud leden van het Britten Strijkorkest optreden. Landgoed Schellerberg in Zwolle wordt 11 juni omgetoverd tot een muziekfestival terrein met diverse podia waar verschillende ensembles, allen met oud Britteners, in uiteenlopende muziekstijlen optreden.

Het strijkers ensemble Ragazzi verrast met hun geheel eigen stijl van muziek maken met Jazz en Folk invloeden; Bovenst Knoopje Open neemt je mee met hun prachtige teksten en muziek; het Dostojevstki Kwartet brengt kamermuziek op hoog niveau, net als violiste Coraline Groen, winnares van het Oskar Back concours in 2020; Julia Sabaté & Band presenteren Julia’s nieuwe opzwepende popmuziek met Spaanse invloeden, mezzo-sopraan Roza Herwig komt uit Londen met een programma met klassieke liederen en kleinkunst; Marthe Lasthuis presenteert met haar Honingbeer vioolmuziek met elektronische invloeden.

Er is een podium waar oud Britteners en Britteners kamermuziek spelen. Duo Juna heeft speciaal voor het Festival een kindervoorstelling gemaakt. Natuurlijk spelen ook het huidige Jong Britten en het Britten Strijkorkest, dat het opdrachtstuk voor contrabas van het afgelopen Britten Concours speelt. Oud Britten violiste en kunstenares Doortje Beemster presenteert haar schilderijen tijdens het festival. Het wordt een muzikaal veelzijdig feest voor jong en oud dat de festivalgangers laat genieten van toptalent op een bijzondere locatie in een natuurlijke omgeving.

Informatie

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, jongeren t/m 26 jaar betalen €12,50 en volwassenen €22,50. Kaarten kunnen gekocht worden via www.hetbritten.nl.

Het festival start om 12:00 uur, duurt tot ca 20:30 uur met een indrukwekkende line up:
Britten Strijkorkest (klassiek) ·  Jong Britten (klassiek ) ·  Bovenste Knoopje Open (kleinkunst) ·  Julia
Sabaté (popmuziek) ·  Honingbeer ( violin & effects) ·  Ragazzi (jazz/klassiek/folk) ·  Duo
Juna (kindervoorstelling) · Violist Coraline Groen (klassiek) · Jorrick & Friends (klassiek) · Roza
Herwig  Mezzo Sopraan (klassiek/jazz/kleinkunst) · Dostojevstki Quartet (klassiek) · Doortje

“Het is onze missie om jonge strijkers uitdaging te geven, te inspireren en de kans te geven hun muzikaal talent optimaal te ontwikkelen met als basis de klassieke muziek. Met dit festival willen wij het publiek inspireren met mooie muziek en laten zien dat klassieke muziek heel toegankelijk is. Net als klassiek ballet de basis is voor de dans, is de klassieke muziek een uitstekende basis voor alle muziek genres. Dit willen wij met dit festival laten zien en horen.”  – Loes Visser, dirigent en creatief leider van
Het Britten.

 

The event is finished.

Back to top button