Britten Kerstconcert

Datum

dec 10 2022
Expired!

Tijd

19:00

Harp talent Joost Willemze speelt met het Britten Strijkorkest tijdens Kerstconcert

Op 10 december geven het Edward Strijkorkest, het Benjamin Strijkorkest en het Britten Strijkorkest gezamenlijk een kerstconcert in De Fontein in Zwolle. Tijdens dit familieconcert, ondergedompeld in Kerstsferen, is de groei van jonge strijkers zichtbaar in één concert. Het programma wordt vertolkt door 3 elkaar opvolgende orkesten. Met inspirerende muziek van o.a. Joseph Suk, Mendelssohn en Debussy.

Joost Willemze

Een bijzondere gast tijdens dit concert is de harpist Joost Willemze. Hij won diverse prijzen op concoursen en maakt deel uit van het Dutch Classical Talent Programma. Hij is gerekend tot een van de meest talentvolle klassieke musici van vandaag in Nederland en zal op 10 december het concert in sprookjesachtige sferen brengen met de Dances voor harp en strijkorkest van Debussy.

Het Kerstconcert start om 19:00 uur in De Fontein in Zwolle en kaarten zijn te koop via www.hetbritten.nl/agenda (kies Kerstconcert).

Over het Britten

Stichting Britten voor Jong Muziektalent is opgericht in 2007 door dirigent en artistiek leider Loes Visser en biedt jonge strijkers de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Met drie strijkorkesten, waaronder het Britten Strijkorkest, het jaarlijkse Britten Concours en de Britten Academie is het een podium voor talentontwikkeling in de muziek. De standplaats is Zwolle, maar deelnemers aan het Britten Concours komen uit alle windestreken van Nederland. De orkestleden komen vooral uit Oost Nederland.  

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren