Datum

aug 13 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 12:30

Ga mee ‘OpStap’ bij landgoed De Horte

Zaterdag 13 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ Landgoed De Horte. Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer twee uur over het landgoed. Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De wandeling start om 10.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij ‘De Horteboer’ en de vroegere biljartkamer ‘het Witte huis’. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2022

90 jaar! Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermt, ontwikkelt en beheert zij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doet ze niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. De 90ste verjaardag viert ze graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten
.

The event is finished.

Back to top button