Fraterhuis Academie over de Koestraat in Zwolle met Museum ANNO

Zaterdag 1 april van 11.00 tot 13.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van de Koestraat in Zwolle. Centraal staat de vertoning van een nieuwe, unieke film over de bouwhistorie van dit oude stukje Zwolle. Het is een speciale samenwerking tussen Museum ANNO en Filmtheater Fraterhuis waar de film eenmalig op het grote doek is te zien. Met een introductie van ANNO directeur Germa Greving en korte lezingen door de betrokken bouwhistorische onderzoekers.

Koestraat Zwolle

Geplande werkzaamheden, zoals een verbouwing, bieden een kans om opnieuw de bouwgeschiedenis van een gebouw te onderzoeken. Recent is een aantal panden aan de Koestraat in Zwolle (in de buurt van het Fraterhuis) middels bouwhistorisch onderzoek in beeld gebracht. Hierbij zijn als eerste de beschikbare bouwhistorische rapportages en (archief)bronnen onderzocht. Dit gaf een prachtig beeld van de bouwgeschiedenis van de panden, maar er werden ook nieuwe aanwijzingen gevonden voor hoe de stadsmuur van Zwolle hier liep en eruit zag.

Het onderzoek beperkt zich immers niet tot één pand, maar er wordt ook gekeken naar de relatie met de gebouwen en ruimte erom heen.
De betrokken bouwhistorische onderzoekers vertellen over hun werk en wat ze ontdekt hebben. Daarnaast horen we van Museum Anno, directeur Germa Greving, onder andere over de vitale functie van archivering.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.
Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button