Locatie

Fraterhuis
Blijmarkt 25, 8011 ND Zwolle
Website
https://www.filmtheaterfraterhuis.nl/

Datum

feb 26 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Fraterhuis Academie over de foley artist (geluidseffecten) in film

Zwolle – Zaterdag 26 februari staat de Fraterhuis Academie van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van de foley artist (geluidseffecten) in film. In een duocollege nemen foley artist en sound designer Ronnie van der Veer (bekend van onder andere De slag om de Schelde) en huisdocent Constant Hoogenbosch het geluid in films op de korrel.

Foley Artist

Geluid speelt een belangrijke rol in films. Veel van wat we denken te zien, wordt eigenlijk gecommuniceerd door geluid. In dit duocollege nemen foley artist (geluidseffecten) en sound designer Ronnie van der Veer (bekend van onder andere De slag om de Schelde, De Patrick, The Lobster, Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, Mees Kees in de Wolken) en cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch het geluid in films op de korrel. Naast de geschiedenis en ontwikkeling van geluid in films, kijken en luisteren we naar sprekende voorbeelden uit films, laat Ronnie van der Veer live in de zaal zien en horen hoe het verzorgen van geluid bij een film in zijn werk gaat en vertelt hij vanuit zijn ruime ervaring diverse anekdotes.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button