Foto: Marcel Veenstra

Datum

okt 09 2022
Expired!

Tijd

13:30 - 15:30

Excursie ‘Herfst en Paddenstoelen in het Reestdal

Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Herfst en Paddenstoelen in het Reestdal’ op zondag 9 oktober vanuit bezoekerscentrum De Wheem. De natuurgidsen van Landschap Overijssel zijn echte kenners en laten iedereen allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Hoe ontstaan paddenstoelen? Welke soorten zijn er? Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond? De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

De herfst is al in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de boom, overal zie je paddenstoelen, de bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Een mooi moment voor een natuurwandeling. De gids vertelt je alles over de herfstperikelen en in het bijzonder over paddenstoelen. Ze gaan op zoek naar onder meer zwavelkoppen, gekleurde russula’s en berkenzwammen. Herken jij ze? Wat zijn de verschillen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: Laarzen of waterdichte bergschoenen.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

The event is finished.

Back to top button