Dokter Aarsman in Filmtheater Fraterhuis

Zwolle – Zaterdag 12 februari van 11.00 tot 13.00 uur is fotojournalist en schrijver Hans Aarsman te gast bij de Fraterhuis Academie met zijn college Dokter Aarsman. Kom naar zijn praktijk en ga mee op speurtocht langs enerverende ontdekkingen uit verleden en heden.

Dokter Aarsman

Hans Aarsmans (1951) bezigheden laten zich het beste omschrijven als veldwerk: observeren, fotograferen, tellen en meten. Zijn fotografische werk is diverse keren te zien geweest in het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2004 heeft hij een rubriek in de donderdagse Volkskrant: ‘Aarsman Collectie’. Daarin hangt hij als een detective met een loep boven foto’s. “Ik mag graag dingen uitpluizen die nergens op lijken te slaan. Dingen die pas ergens op slaan, als je om ze héén kijkt. Als je dat eenmaal kan, is het leven een constante stroom van ontdekkingen. En dan die ontdekkingen tot een geheel smeden, een theorie, een idee, een inzicht. Dat is het mooiste. Gaat niet op bestelling, maar één ding werkt zeker: je vondsten zo onder woorden brengen dat je samen met het publiek een ochtend vol humor en verrassingen hebt. Dan kom je gegarandeerd gierend van de nieuwe ideeën thuis.”

Hans Aarsman – © Tamar Ottink

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren. Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button