Isolatie

Digitaal Warmtecafé over de impact van isolatiematerialen

50 tinten groen Assendorp organiseert op 8 februari weer een Warmtecafé, dit keer samen met Berkum Energie Neutraal. Ze gaan in gesprek over de impact van isolatiematerialen met isolatie-expert Sandra Nap en iedereen is welkom. Tijdens het online café zijn er verder optredens van het Zwolse Wervelcollectief en wethouder Monique Schuttenbeld spreekt een persoonlijke klimaatcolumn uit.

De impact van isolatiematerialen

Het is natuurlijk prachtig dat huizen comfortabeler worden en de energierekening lager, maar hoeveel energie kost het eigenlijk om glaswol te maken? Of wanneer is de footprint van PUR vloerisolatie terugverdiend? Te gast is isolatie-expert Sandra Nap, zij vertelt over biobased bouwen en lokale grondstoffen. Daarnaast vertellen buren die met isolatie aan de slag zijn gegaan welk materiaal ze hebben gekozen en waarom en worden de mogelijkheden én onmogelijkheden op een rijtje gezet.

Persoonlijke column van Zwolse Wethouder

Met trots wordt aangekondigd dat tijdens elk warmtecafé van dit seizoen een wethouder op bezoek is met een persoonlijke column. Op 8 februari is dat Monique Schuttenbeld. Met haar achtergrond in bouwkunde en passie voor duurzaamheid geeft ze haar portefeuille Energietransitie vorm. Verder is er spoken word met muziek en beeld van het Wervelcollectief met o.a. Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen.

Berkum Energie Neutraal

Dit Warmtecafé wordt georganiseerd door 50 tinten groen Assendorp samen met Berkum Energie Neutraal. De groene wijk Berkum is een proeftuin voor de energietransitie. De inwoners zijn bezig de eerste energie neutrale wijk van Zwolle te worden. In een serie van vier warmtecafés onderzoeken 50 Tinten Groen Assendorp en Berkum Energie Neutraal samen met de buren wat de impact is van de klimaatveranderingen in Zwolle, Berkum en Assendorp. Ze laten zich voorlichten, inspireren en onderzoeken hoe ze zelf invloed kunnen hebben om hun wijk toekomstbestendig te maken.

Het warmtecafé van 8 februari begint om 19.30 uur en is te volgen via Zoom. Iedereen is welkom. De zoomlink kan via de website www.50tintengroenassendorp.nl worden aangevraagd.

The event is finished.

Back to top button