Climate Campus

Op 1 juni houdt Climate Campus het Podium Climate Campus!

Zes partners pakken het podium en vertellen iedereen meer over de mooie projecten en activiteiten die lopen om samen met inwoners, ondernemers, onderzoekers en overheden van de IJssel-Vechtdelta een klimaatrobuuste regio te maken.

Deze deelsessies staan op het programma

Renate Postma – Gemeente Zwolle

‘Zwolle als Water Cycle City’ en ‘Digital Solutions for Climate Adaptation’: twee voorbeelden van initiatieven waarvoor een aanvraag loopt binnen de Europese Interregsubsidie voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Renate Postma van de Gemeente Zwolle gaat graag met jullie in gesprek over deze subsidie en deze initiatieven: zijn er partners die zich willen aansluiten bij deze initiatieven? Of zijn er nog andere initiatieven interessant voor deze subsidie?

Ger Pannekoek – EWB Urban Rainshell

In tijden van droogte en in tijden van heftige regenval moeten we slim met ons regenwater omgaan! Dat begint met regenwater opvangen in natte tijden. Door dit regenwater op te vangen en te zuiveren zijn nuttige toepassingen voor dit water denkbaar! EWB Circular Rain doet dit op een natuurlijke en circulaire manier. Hierover praat Ger Pannekoek jullie graag bij.

Leander Ernst – Gemeente Raalte

Inzicht in transitiepatronen kan ons helpen om de transitie naar een klimaatrobuuste IJsselvecht-Delta in een stroomversnelling te brengen. Leander Ernst van de gemeente Raalte presenteert een tool die men gebruikt in onderzoek naar de transitie naar een Circulaire Economie. Geeft deze tool daadwerkelijk inzicht in transitiepatronen? En kan men eze ook breder inzetten? Bijvoorbeeld voor klimaatadaptatie?

Marina Bosman – Dakbloemenweide

“We mogen ons weer verheugen op een hete zomer, waarbij de hitte regelmatig wordt afgestraft door plensbuien”, vertellen de meteorologen van Weeronline! Een biodivers dak kan hierbij een uitkomst bieden. Marina Bosman van de Zwolse onderneming Dakbloemenweide vertelt jullie meer over hoe je je huis koel houdt in de zomer én een hoop regen op kunt vangen met een heuse dakbloemenweide. En dat het nog goed is voor de biodiversiteit én een lust is voor het oog is ook mooi meegenomen!

Adriaan Mosterman – Team Klimaat Actief

Hoe benut je de energie van inwoners? Wat maakt dat ze zich willen inzetten voor een klimaatadaptieve leefomgeving? En hoe zorg je dat deze energie zich op grotere schaal verspreidt? Deze aspecten van burgerparticipatie komen aan bod in de deelsessie van Adriaan Mosterman van Team Klimaat Actief.

Marieke van Zanten – Het Oversticht

Hoe gingen we vroeger om met water? Hoe werd het benut, afgevoerd en geweerd? Kunnen we die kennis gebruiken voor de huidige opgaven? En hoe dan? Marieke van Zanten van Het Oversticht neemt je graag mee in het project Proeftuin Opgewekt waarin wordt onderzocht hoe landgoederenzones kunnen bijdragen aan klimaatadaptatie en energieopgaven.

Ze nodigen je van harte uit op 1 juni om mee te praten over één of meerdere van bovenstaande onderwerpen.
Meld je gauw aan!

Praktische informatie en aanmelden
Locatie: Bij Hanz, Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle
Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 14:30-17:00, waarna afgesloten met een borrel.

https://www.climate-campus.nl/en/

The event is finished.

Back to top button