Utrecht, 3 oktober 2022 Marko Hekkert (Foto: Hans Roggen)

Datum

nov 16 2023
Expired!

Tijd

19:30

Celelezing 2023 met Prof. dr. Marko Hekkert, donderdag 16 november 2023

Op donderdag 16 november 2023 houdt de Stichting Celelezingen de jaarlijkse Celelezing. Dit is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract, de jongerenorganisatie van Rotary. Met dit jaar als spreker prof.dr. Marko Hekkert, directeur van het Planbureau van de Leefomgeving (PBL). Hij is ook hoogleraar Dynamiek van Innovatiesystemen aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Copernicus Institute of Sustainable Development.

Als onderzoeker bestudeert hij de grote veranderingen waar onze samenleving momenteel door heen gaat. Als directeur PBL adviseert hij de overheid over vraagstukken die betrekking hebben op de leefomgeving.

De lezing is in Het Academiehuis De Grote Kerk in Zwolle. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. De lezing begint om 20.00 uur.

Doorpakken, tempo in de transitie naar een duurzame samenleving

In deze Celelezing gaat Marko Hekkert in op de typische dynamiek van grote veranderingen waar onze maatschappij door heen gaat en de rol die crises hier in spelen. Ook zal hij ingaan op de vraag of het verstandig is om deze grootschalige veranderingen te sturen vanuit een crisisperspectief. Hoe zijn we in deze situatie verzeilt geraakt? Hoe kunnen we deze problemen aanpakken terwijl we crises voorkomen?

Aan het denken zetten

Met de lezing willen de drie Rotaryclubs en Rotaract een constructieve bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat en de aanwezigen inspireren en aan het denken zetten. Het verbinden van de naam van Cele aan de lezing is een eerbetoon aan de Zwollenaar en onderwijsvernieuwer Joan Cele, die een grote invloed heeft gehad op hervormingen in het onderwijs en de samenleving.

In gesprek met bezoekers

Na afloop van zijn lezing zal Marko Hekkert onder leiding van historicus Luc Panhuysen met de bezoekers in gesprek gaan en vragen beantwoorden. De ervaring van voorgaande Celelezingen leert dat dit leidt tot boeiende discussies en gedachtewisselingen, waarover ook bij de borrel na afloop nog lang wordt nagepraat. De avond wordt geopend door Peter Snijders, burgemeester van Zwolle.

Kaarten

Kaarten à € 17,50 p.p. kunnen worden gereserveerd via de website van de Celelezing, www.celelezing.nl. Iedereen krijgt daarmee niet alleen toegang tot de lezing, maar ook een boekje met de lezing van prof.dr. Marko Hekkert en een drankje na afloop.

The event is finished.

Back to top button