Boompjes planten en oever opruimen langs de IJssel

Zwolle – Op zaterdagochtend 19 maart kun je helpen om de oever van de IJssel in Zwolle-Zuid mooier te maken door boompjes te planten en zwerfafval te rapen in de uiterwaarden.

De IJssel-ochtend wordt georganiseerd door de natuurvrijwilligersgroep A Rocha Zwolle, die al vijf jaar lang een rol speelt in het beheer van de Schellerwaarden langs de IJssel. De koeien van Uw Stadsboer zorgen voor natuurbegrazing en houden de uiterwaarden kort waar geen bos mag groeien. Maar er is ook een stuk aangewezen waar wel bos mag groeien.

Met vrijwilligers doen we daar aanplant om het rivierbos een handje te helpen om zich te ontwikkelen. Het gaat om een schaars bostype in ons land: hardhout ooibos. Dit hoger gelegen bos in de uiterwaarden bestaat uit inheemse soorten als de eik, fladderiep en zoete kers en meidoorn.

Afgelopen zaterdag is al een deel van de duizend boompjes en struiken geplant door vrijwilligers uit twee kerken in Zwolle-Zuid. Komende zaterdag willen we een vervolg geven aan de bosaanplant.

De plantactie combineren we met het opruimen van achtergebleven zwerfafval na het hoge water van deze winter.

De ochtend begint om 9.15 uur tot 12.00 uur. Verzamelpunt is het opstappunt van het veerpontje van Hattem naar Zwolle in de Schellerwaarden. Die plek kun je uitsluitend per fiets te bereiken.

Wij zorgen voor een schop om mee te graven en werkhandschoenen. Zorg zelf voor stevig schoeisel. Opgeven graag via Zwolle@arocha.org

The event is finished.

Back to top button