Leo van Doeselaar

Datum

mei 27 2022
Expired!

Tijd

19:30 - 20:30

Kosten

€10,00

Bergkerkconcert door Leo van Doeselaar

Zwolle – Het vijfde concert van 2022 in de serie Bergkerkconcerten vindt plaats op vrijdag 27 mei a.s. en zal verzorgd worden door de bekende organist Leo van Doeselaar. Het concert is zowel live bij te wonen als ook, zoals gewoonlijk, via een livestream gratis online te volgen.

Leo van Doeselaar studeerde aan het Amsterdams Conservatorium orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Naast beide solistendiploma’s behaalde hij de Prix d’Excellence orgel. Na zijn studie verdiepte hij zich verder in de historische uitvoeringspraktijk, studeerde bij André Isoir Frans orgelrepertoire en volgde fortepianolessen bij Malcolm Bilson en Jos van Immerseel. Hij doceerde aan de Kunsthogescholen van Amsterdam en Den Haag en vervolgens aan de Universität der Künste in Berlin, waar hij van 1995 tot 2019 een ‘Orgelprofessur‘ bekleedde.

Als titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam treedt hij veelvuldig  op  met gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Samen met Erwin Wiersinga werd Leo van Doeselaar in 2014 benoemd als titulair organist van het Schnitger-orgel in de Martinikerk te Groningen. Van Doeselaar speelt in dit Bergkerkconcert orgelwerken van Rinck, Mendelssohn-Bartholdy, Bunk, Franck, Brahms, Brandts-Buys en Vierne.

Als opmaat naar het Bergkerkconcert past stadsbeiaardier Bauke Reitsma in zijn wekelijkse bespeling op het carillon van de Lebuïnustoren zijn programma aan. Zo klinken er op vrijdag 27 mei van 13.00-13.30 uur orgel- en pianocomposities van Rinck, Mendelssohn, Franck en Vierne in bewerking voor beiaard. Het programma van de beiaardbespeling zal worden gepubliceerd op www.klassiekemuziekdeventer.nl

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min.

Adres: Bergkerkplein 14, 7411 EN Deventer

Toegang : € 10 per stuk, jongeren tot 27 jaar, leden CDS en bewoners AZC betalen € 5. Reserveren is niet meer nodig.
Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 27 mei vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

In de Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek.

The event is finished.

Back to top button