Nieuws uit ZwolleSport

Berkum werkt zich in de nesten bij DETO

Zwolle – Berkum 1 heeft bij DETO Twenterand met 4-2 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren heel wat kansen creëerden, maar zichzelf door aanvallende onmacht en defensieve fouten flink in de nesten werkten. Pas in de slotfase redde Berkum de eer via twee strafschoppen, maar dat was slechts een heel schrale troost.

“Dit is heel zuur. We hebben verdedigend steken laten vallen maar wat hebben we een kansen gehad. In de tweede helft kwam DETO er nauwelijks nog door,” stelde een zwaar teleurgestelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast.

Via de lat

Ondanks een door blessures nog weer verder uitgedunde selectie vloog Berkum uit de startblokken en de bezoekers waren na een minuut al griezelig dichtbij de openingstreffer. Na een corner stuitte de inzet van Hermen Dam echter via de lat van het DETO-doel het veld weer in en direct daarna ging het aan de andere kant mis voor de Zwollenaren. Na een uitval over links kwam de bal voor het Berkum-doel bij Ferdi ter Avest, die uit de eerste kans van de thuisclub direct de 1-0 binnen schoot. DETO deed daar slechts drie minuten later een schepje bovenop toen Karlo Borghuis net buiten het Zwolse strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, die via Kai Wesselink in het Berkum-doel verdween: 2-0.

Berkum rechtte de rug en creëerde de nodige kansen, maar Julian de Ruiter struikelde in riante schietpositie en even later greep DETO-keeper Roberto Stopel goed in toen De Ruiter alleen op zijn doel afging. Stopel keerde daarna nog een hard schot van Chris van der Meulen, waarmee de Vriezenveense doelman zijn ploeg in die fase op de been hield. De gifbeker voor Berkum was nog lang niet leeg, want vlak voor rust kon Coplan Soumaoro uit een corner ook nog de 3-0 binnen knallen.

Pijnlijk

Na de hervatting wist Berkum bij kansen voor Marc van der Meulen en De Ruiter de trekker wéér niet over te halen en opnieuw sloeg de thuisclub daarna toe. Na matig verdedigen kreeg Tim Pothast genoeg vrijheid om hard uit te halen voor een geflatteerde maar voor de bezoekers niet minder pijnlijke tussenstand van 4-0. Pas in de slotfase deed Berkum wat terug, al was daar wat hulp bij nodig. Krap een kwartier voor het slot werd Chris van der Meulen in het strafschopgebied gevloerd en broer Marc had geen moeite om de penalty langs keeper Stopel te knallen: 4-1.

Nadat de DETO-doelman een vrije trap van Marc van der Meulen en een afstandsschot van Lars van Gerner onschadelijk maakte moest Stopel in blessuretijd toch nog een treffer toestaan. De ingevallen Berkum-spits Asse Visscher vloog er vandoor maar werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en weer leverde dat een penalty op. Marc van der Meulen schoot ook nu raak, maar de 4-2 eindstand leverde Berkum, gezien de karrenvracht aan gemiste kansen, toch een flinke kater op.

DETO Twenterand-Berkum, 27 november 2021
Eindstand:
 4-2 (3-0)
Scheidsrechter: Bryan Huizinga
Doelpunten: 5. Ferdi ter Avest (1-0), 8. Kai Wesselink (2-0), 43 Coplan Soumaoro (3-0), 69. Tim Pothast (4-0), 78. Marc van der Meulen (4-1) (strafschop), 90+3. Marc van der Meulen (4-2) (strafschop)
Gele kaart: Koen Fleer (DETO)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Hermen Dam (46. Lars van Gerner), Björn Bakker (64. Asse Visscher), Marc van der Meulen, Bas van Wijnen (75. Boy Boeloerditi), Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Julian de Ruiter
Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Hoeseb Yakob, Tim Pothast (73. Koen Fleer), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest (87. Tygo Huisman), Kai Wesselink (79. Mart Zwiers)