Aftrap Jeugdsport Innovatiecentrum voor een beter pedagogisch sportklimaat

Zwolle – Op donderdag 24 november, de Dag van het Sportonderzoek, zal de officiële opening plaatsvinden van het Jeugdsport Innovatiecentrum van Calo Windesheim.

De opening van het Jeugdsport Innovatiecentrum is onderdeel van een tweedaags programma rond het thema ‘Een leven lang bewegen’. Geïnteresseerden die zich al dan niet professioneel bezighouden met sport en bewegen kunnen tijdens inspirerende praktijksessies en presentaties kennis nemen van recente inzichten uit de onderwijspraktijk en praktijkonderzoek.

Het innovatiecentrum
Het Jeugdsport Innovatiecentrum staat midden in de organisatie van de Calo en biedt de faciliteiten en infrastructuur om binnen de lectoraten ontwikkelde kennis nog beter te benutten, uit te wisselen en te delen met relevante sportorganisaties in de praktijk. Een van de opdrachten is het creëren van een nieuw of aangepast sportaanbod. Sportbonden vragen het centrum nu al om nieuwe sport- en competitievormen voor jeugd te ontwikkelen en het vrijwillig kader te professionaliseren. Het centrum vervult daarmee een loketfunctie voor vragen uit de praktijk van sport en bewegen. Het centrum is op termijn ook interessant voor studenten van de beweegopleidingen vanwege de ontwikkelde leerwerkplekken die beschikbaar komen in verschillende designteams.

Tweedaags evenement
De LO- en Sporttweedaagse op 23 en 24 november 2022 wordt georganiseerd door Calo Windesheim en de Koninklijke Vereniging Voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) in samenwerking met het Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen. De tweedaagse start met de Dag voor Lichamelijke Opvoeding op 23 november. Op 24 november, de Dag van het Sportonderzoek (DSO), is oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars de dagvoorzitter. Momenteel is Erben onder meer analist bij de NOS tijdens schaatswedstrijden en zet hij zich in voor het Jeugdsportfonds. De officiële aftrap van het Jeugdsport Innovatiecentrum vindt op de tweede dag (24 november) plaats tijdens de plenaire middagsessie.

Meer informatie over het evenement:
https://www.windesheim.nl/agenda/2022/november/dag-van-het-sportonderzoek

Meer informatie over het Jeugdsport Innovatiecentrum:
https://www.windesheim.nl/pagina-s/jeugdsportcentrum

The event is finished.

TikTok

This section requries the TikTok Plugin, You can install it from the Theme settings menu > Install Plugins.
Back to top button