Foto: A Rocha

Datum

nov 04 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 12:00

A Rocha Natuurwerkochtend

Op zaterdagochtend 4 november werkt A Rocha met vrijwilligers in het wilgengriend op landgoed Windesheim. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Wilgengriend is een herinnering aan een vrijwel geheel verdwenen ambacht dat zorgde voor een mooi natuurlijk landschap. Het zijn wilgenstobbes waarop takken uitlopen die geoogst worden voor vlechtwerk.
De grienden hebben vandaag de dag niet meer deze functie. Nu zijn deze stukjes rijshout waardevol voor de natuur. Wilgenhout trekt veel insecten en zangvogels.

Op landgoed Windesheim gaan deelnemers zaterdagochtend 4 november aan de slag tijdens de landelijke natuurwerkdag. Kinderen zijn ook welkom.
Ze werken onder de bezielende leiding van Gerben Visser en Wim Eikelboom van de A Rocha natuurwerkgroep Zwolle.

Zij zorgen voor gereedschap, koffie, thee en koek. De ochtend is van 9.30 uur tot 12.00 uur. De locatie is nabij Fabrieksweg 26 Zwolle.

Aanmelden graag via zwolle@arocha.org

A Rocha is een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming. Ze werkt wereldwijd aan lokale projecten. A Rocha Zwolle zet zich in voor natuur dicht bij huis. Ze houdt verschillende activiteiten in en over Gods schepping. Zoals verwonderwandelingen en het terugbrengen van de zwarte stern in de Schellerwade.

The event is finished.

Back to top button