Foto: Bruin Architecten

Datum

mrt 24 2023
Expired!

Tijd

20:00

24 maart: Stadspaleis aan de stadsmuur

Op vrijdag 24 maart is iedereen van harte welkom bij de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’, deze keer over de bijzondere geschiedenis van de stadsmuur en de daaraan gebouwde panden aan de Koestraat 10, 12 en 14. Bouwhistoricus Peter Boer gaat in op de fascinerende bouwgeschiedenis die door bouwhistorisch onderzoek is blootgelegd. Architect Pieter Diks vertelt over de restauratie, de nieuwe functie als woonzorglocatie en de manier waarop de historische waarde van de eeuwenoude panden daarbij behouden blijft; in de loop der eeuwen zijn die tot ware stadspaleizen uitgegroeid.

Praktische gegevens

Datum: vrijdag 24 maart 2023
Aanvang: 20.00 uur, Inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Van der Velde in de Broeren, achter de Broeren 1-3
De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen stelt men op prijs.
Aanmelden: u kunt zich aanmelden door een email te sturen naar communicatie@vanderveldeindebroeren.nl graag met vermelding van welke lezing, datum en hoeveel personen.
Interieur Koestraat 10-14

Muziek

Tijdens de avond verzorgen studenten Marleen Rodijk (zang) en Thomas Hagemeijer (gitaar) van de Jazz & Pop opleiding van het ArtEZ conservatorium de muziek. Hun nummers varieren tussen Engelstalige pop en Nederlandse kleinkunst.

Erfgoedplatform Zwolle

Organisatie van de avond is in handen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en het Zwols Architectuur Podium. Deze avond wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

De afbeeldingen zijn van de Bruin Architecten

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren