Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwolse frisbee-jeugd in actie.

22 november 2018-10:10 - 17:00

Gratis

Zwolle – Op zondag 2 december speelt de jeugd van frisbeevereniging Bluefingers hun tweede competitiedag in Zwolle. In sporthal ‘t Anker spelen zij tegen teams uit Groningen, Assen,Enschede, Haarlem en Arnhem in de U14 categorie. Tijdens de eerste competitiedag werd het team 2e van hun groep.

Bluefingers

Sinds 2016 hebben de Bluefingers een jeugdafdeling met inmiddels 11 fanatieke spelers in de U14 en de U11 categorie. Zij spelen regelmatig wedstrijden en trainen uiteraard elke week met elkaar. Wie niet bekend is met de sport: ultimate frisbee is een snelle, dynamische teamsport wat gemengd wordt gespeeld. De jeugd speelt in teams van 4. Het is de bedoeling om de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen, dan is er een punt gescoord. Lopen met de frisbee is niet toegestaan, net als lichamelijk contact.

Ultimate frisbee

Ultimate frisbee is het ultieme voorbeeld van fairplay, er is namelijk geen scheidsrechter en de spelers zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor een goed spelverloop. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de volwassenen op alle niveau’s. Wedstrijden kenmerken zich dan ook door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Benieuwd geworden naar deze sport? Mensen zijn van harte welkom om kinderen aan te moedigen bij de wedstrijden. De Bluefingers spelen om 10:10 uur, 11:50 uur, 13:30 uur, 14:45 uur en 15:35 uur. Daarnaast zijn er genoeg frisbeeërs aanwezig om u uit te leggen hoe het spel in elkaar zit.

Gegevens

Datum:
22 november 2018
Tijd:
10:10 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Back to top button