Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeravondontmoetingen

15 juni 2019-20:30 - 21:00

De Thomas a Kempis Stichting heeft drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema ‘ Inspirerend spreken over de Navolging.

De avonden vinden plaats op zaterdag 15 juni, 22 juni en 29 juni. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

De sprekers zullen vooral ingaan op de vraag hoe het toch kan dat een boek uit Zwolle al eeuwenlang mensen inspireert en kan helpen in het leven. Ook in deze weken lopen er weer mensen uit bijvoorbeeld Peru, Nieuw Zeeland, Zuid Korea en Canada door Zwolle. Ze komen naar Nederland en naar Zwolle omdat ze zo zijn geraakt, en geïnspireerd, door het boek “ De Navolging van Christus “ van Thomas a Kempis.

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie verschillende sprekers uitgelicht. Op 15 juni komt predikant Margo Jonker aan het woord. Muzikaal wordt deze avond begeleid door Jeroen van Dijk op Cello en Maaike Gerritsen op viool. De tweede avond op 22 juni komt dichter, schrijver en predikant Jos Douma. Muzikale begeleiding door Rik Hasselman op gitaar en Jeroen van Dijk op Cello. Op de 3e avond van de zomeravond ontmoetingen komt Michael Buijkx, hij is diaken van de Parochie Thomas a Kempis en daarnaast docent. Begeleiding is er door ‘DominiCantus, o.l.v. René van Breukelen.

U bent van harte welkom op deze inspirerende avonden op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

Gegevens

Datum:
15 juni 2019
Tijd:
20:30 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Begraafplaats Bergklooster
Bergkloosterweg 92
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button