Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zelfoogstmiddag

6 juli 2019-13:00 - 17:00

Gratis

Op de Dijklandhoeve houden we tijdens de Zwolse Mudrun op 6 juli een feestelijke zelfplukmiddag met kinderspelen en een fotoplek/uitkijkpunt aan het parcours van dit modderspektakel, om de dappere renners op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Pluk je eigen boeket bij Bloementuin Zwolle en vul je mandje met heerlijke aardbeien van de kersverse Fruittuin Fruit van Nien. Met hapje, drankje, muziek en strobalenspeelplaats voor de kinderen.

De Dijklandhoeve heeft de hele middag, tussen 13.00 uur en 17.00 uur, vrije inloop op de boerderij aan de Luttekeweg 1. De boerderij, gelegen net boven de wijk Aa-landen, is volop in ontwikkeling. Het is leuk om er een kijkje te nemen. Er is sinds kort een gekoelde sorteer- en verpakkingsruimte voor alle groente-, vlees- en zuivelpakketten in gebruik. En er komt nog meer. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de inrichting van het erf en komt er een boerderijwinkel en kleine horecavoorziening. Tijdens de bloemen en fruit zelfoogstmiddag kunnen de kinderen het land op en kunnen ze spelen in de strobalenschuur. Er treden juniorvertellers op en ook speelt de band Memo.

Heldenfoto’s

Verder is er een bijzonder Mudrun kijk- en fotopunt in de weilanden. Het parcours van de Zwolse MudRun gaat deels over de percelen van de Stadslanderijen. Er staat een bankje klaar en er liggen strobalen voor het beste zicht op deze spectaculaire tocht door bos, water en velden. Kom je MudRunners aanmoedigen en maak de mooiste foto van deze helden!

Over de Stadslanderijen

De Zwolse Stadslanderijen is een samenwerkingsverband van boeren in de stadsrand van Zwolle die biologische groenten, fruit, bloemen, zuivel, kaas en vlees produceren voor de Zwollenaar. De Stadslanderijen investeren veel in natuurontwikkeling en natuurbeleving in het Zwolse buitengebied.

Gegevens

Datum:
6 juli 2019
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Dijklandhoeve
Luttekeweg 1
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button