Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Z.A.C. – PEC Zwolle

16 juli-19:30

€ 10

Als afsluiting van het jubileumjaar speelt Z.A.C. uit Zwolle een jubileumwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op dinsdagavond 16 juli treedt ons eerste elftal aan tegen de selectie van John Stegeman. Voor het eerst sinds 6 jaar nemen de twee oudste Zwolse voetbalverenigingen het weer tegen elkaar op. Twee clubs met elk meer dan 100 jaar historie. Alle reden voor een feestelijk evenement voor de clubs en de stad.

Historische stadsderby

Een wedstrijd tussen Z.A.C. en PEC Zwolle is niet zomaar een wedstrijd. De wedstrijd is een stadsderby met een historie die meer dan een eeuw terug gaat. Op 13 november 1913 werd de eerste officiële wedstrijd tussen beide clubs met 3-1 in het voordeel van Z.A.C. beslecht. Of dat er nu in zit voor de kersverse kampioen van de derde klasse is de vraag. Aan de inzet van de spelers zal het niet liggen. Voor hen is deze wedstrijd een buitenkans. Aanvoerder Okke Scholten: “ Het is altijd leuk om tegen een profclub te spelen, helemaal als dat de club is waarvoor je normaal altijd naar het stadion gaat.”

Opbrengst naar invalidenlift clubgebouw

De opbrengsten van deze avond gaan naar een invalidenlift in het clubgebouw van Z.A.C.. Hiermee maakt Z.A.C. het clubgebouw niet alleen beter toegankelijk voor de leden en bezoekers, maar wordt het ook geschikt gemaakt voor een bredere maatschappelijke functie.

Programma

Sportpark Jo van Marle aan de Landsheerlaan in Zwolle-Zuid opent de poorten vanaf 17.00 uur. Het voorprogramma is een wedstrijd tussen de vrouwen van VVZ en Be Quick uit Zwolle. De warming-up begint om 18.45, de wedstrijd start om 19.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd presenteert Z.A.C. met haar nieuwe hoofdsponsors 100% Voetbal, Topfit Fysiotherapie en Albert Heijn Andre Mulder de nieuwe Z.A.C. clubkleding. Na afloop mag de jeugd het veld op voor handtekeningen en foto’s met de PEC-spelers. De beste mascotte van Nederland, Zwolfje, is ook van de partij.

Kaarten

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Albert Heijn Andre Mulder aan de Forelkolk in Zwolle-Zuid. Bij aankoop van €15 aan boodschappen kost een kaartje € 7,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen t/m 12 jaar. VIP-kaarten zijn verkrijgbaar op www.zac.nl. Op dinsdag 16 juli zijn kaarten vanaf 17.00 uur verkrijgbaar aan de kassa bij Z.A.C. tegen het normale tarief: € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen. Kijk voor meer informatie op www.zac.nl.

Gegevens

Datum:
16 juli
Tijd:
19:30
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Z.A.C. (Zwolsche Athletic Club)
Landsheerlaan 42,
Zwolle,
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button