Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop smartlappen schrijven, zingen en uitvoeren

9 september 2017-11:00 - 16:30

€5

Zwolle – Ooit gedroomd om je eigen smartlap te maken, maar je weet niet hoe te beginnen of je twijfelt over de tekst of presentatie? Smartlappenfestival Zwolle heeft dé oplossing. In drie workshops kun je je eigen smartlap maken. En als je durft mag je de smartlap ten gehore brengen tijdens het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november in de mooiste zaal van Zwolle: Odeon.

De drie workshops (tekst, melodie en presentatie) worden zaterdag 9 september overdag gegeven. Een workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt zelf kiezen welke workshop je wilt volgen. Alle drie mag ook. Deelname (per groep of individu) kost 5 euro per workshop per persoon (een kooppie toch?). Voor koffie en thee wordt gezorgd. De workshops worden gehouden in het Papenstraattheater aan de Blijmarkt.

<img class=”size-medium wp-image-34531″ src=”http://rtvfocuszwolle.nl/wp-content/uploads/2017/07/3302-20161105-smartlappenfestival-2016_GJR3302-export-300×200.jpg” alt=”” width=”300″ height=”200″ /> Foto:© Gerben Rink (www.gerbenrink.nl) – Smartlappenfestival 2016
<h2>Selectie voor Smartlappenfestival</h2>
Voor het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november zijn er op dit moment nog 5 plekken te vergeven (Er is plek voor 12 deelnemers). Mocht de animo voor de workshops of voor deelname aan het Smartlappenfestival te groot zijn, dan moeten we selecteren of loten. De voorwaarden om mee te mogen doen aan het Smartlappenfestival zijn eenvoudig. Je smartlap moet je zelf hebben geschreven, het mag op een bestaande melodie en in de tekst moet een lach en een traan voorkomen.
<h2>Een dagje schrijven, zingen en presenteren</h2>
Aanmelden voor de workshops (of deelname aan het Smartlappenfestival zonder workshops) kan door een mailtje te sturen naar <a href=”mailto:theatersmart@gmail.com”>theatersmart@gmail.com</a>. Ga ervan uit dat als je alle drie de workshops doet, je de hele zaterdag ‘onder de pannen’ bent. Meer informatie vind je op <a href=”http://www.smartlappenfestivalzwolle.nl” target=”_blank” rel=”noopener”>www.smartlappenfestivalzwolle.nl</a>.
<h2>Kaartverkoop nog niet gestart</h2>
De kaartverkoop voor het Smartlappenfestival is nog niet gestart. We zijn nog aan het overleggen wat een geschikt moment is voor de start van de kaartverkoop. Hou onze website in de gaten en like ons op Facebook, want het Smartlappenfestival is snel uitverkocht.


<img class=”wp-image-34529 size-medium” src=”http://rtvfocuszwolle.nl/wp-content/uploads/2017/07/3575-20161105-smartlappenfestival-2016_GJR3575-export-200×300.jpg” alt=”” width=”200″ height=”300″ /> Foto:© Gerben Rink (www.gerbenrink.nl) – Smartlappenfestival 2016
<h2>Overzicht workshops</h2>
<h3>Workshop 1: Blanco qua tekst of alleen fijnslijpen?</h3>
De workshop over de tekst wordt gegeven door Annemiek van Bussel. Zangeres, liedjeschrijver en meervoudig winnaar van het Smartlappenfestival. Zij helpt je graag; of je nu blanco qua tekst bent of je wilt je tekst nog wat fijnslijpen. Tijdstip: van 11.00 tot 12.30 uur. Zie ook <a href=”http://www.annemiekvanbussel.nl”>www.annemiekvanbussel.nl</a>.
<h2>Workshop 2: Een melodie die blijft hangen</h2>
De workshop over de melodie wordt gegeven door Erik Raayman. Erik is al sinds de oprichting van het festival – alweer 26 jaar geleden – aanvoerder van de begeleidingsband. Met de tekst onder de arm kun je samen met Erik gaan oefenen met zingen en repeteren. Hij kent zo ongeveer het volledige Neerlandse smartlaprepertoire, dus hij kan je zeker verder helpen met een goede melodie. Tijdstip: 13.00 tot 14.30 uur. Meer over Erik vind je hier: <a href=”http://www.erikraaymanmuziek.nl”>www.erikraaymanmuziek.nl</a>.
<h3>Workshop 3: Een onvergetelijke act</h3>
De workshop over de presentatie neemt Ilse Horstman voor haar rekening. Als dramadocente, imitatie-Maxima, actrice en smartlappresentatrice weet ze precies wat ‘ werkt’ op het podium en wat niet. Ze geeft tips en bruist van de ideeën. Superhandig voor een ijzersterke podiumact. Tijdstip: 15.00 tot 16.30 uur. Kijk ook maar eens op <a href=”http://www.uitgesprokenilse.nl”>www.uitgesprokenilse.nl</a>.

Gegevens

Datum:
9 september 2017
Tijd:
11:00 - 16:30
Kosten:
€5
Site:
http://www.smartlappenfestivalzwolle.nl/

Locatie

Papenstraattheater
Papenstraat 9
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button