Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WinterWarmte muziekprogramma

21 december 2019-00:00 - 24 december 2019-23:30

Het muziekprogramma van WinterWarmte is bekend! Van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december spelen musici in de sfeervolle muziektent van WinterWarmte op het Grote Kerkplein. Er is gekozen voor vuige rock ’n roll, traditionele bluegrass en vooral veel evergreens. Het is een gratis toegankelijk programma, met ’s middags kinder-vertellers en activiteiten

WinterWarmte vormt het hart van de WintersZwolle Festivalweken. Het is de vertrekplek en aankomstlocatie van de Midwinterspooktocht en de Wereldberoemde Verhalenroutes.Publiek kan elkaar hier ontmoeten voorafgaand en na afloop van het bezoek aan de vele winterevenementen in deze periode in de Zwolse binnenstad. WinterWarmte heeft een eigen gratis toegankelijk muziekprogramma en kinder-vertelprogramma.Op het festivalterrein van WinterWarmte is het heerlijk toeven met vuurtjes,chocomel-keuzemenu, lekker hapjes en glühwein.

WinterWarmte striptekeningenexpositie

Achttien striptekeningen van de verhalen die opgevoerd worden tijdens het Wereldberoemde verhalenfestival staan op reuzen panelen tentoongesteld op WinterWarmte. Ze zijn getekend door studenten van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voorde kunsten.

WinterWarmte vertelmiddagen

Jonge vertellers van de Van der Capellen Scholengemeenschap vertellen verhalen voorkinderen. Op de zondagmiddag is er aan de nabijgelegen Luttekestraat ook nog een sfeervolle kerstmarkt. Er komen diverse verrassingsacts voorbij.

WinterWarmte muziekprogramma

Zaterdag 21 december

16.00-20.00 uur – The RaptorZ

Muzikaal vakmanschap van drie ervaren broeders waar de vuigheid vanaf spat. The RaptorZ spelen een knetterende mix van rock’n roll, rock-a-billy en surf, waarbij de muzikale randjes van dit spectrum regelmatig worden opgezocht. Naast het spelen van eigen werk wordt een verrassende cover niet geschuwd. Caspar Boelens(gitaar en zang), Jeroen van Halem (contrabas en zang) en Arvid Jeuring (drums en achtergrondzang).

20.00-00.00uur – Trio Concordia

Gewapend met accordeon, contrabas, gitaar, banjo en mandoline doet Trio Concordia een greep in het onmetelijke repertoire van mooie jaren tachtig liedjes in deze wereld. Met hun akoestische instrumenten zetten ze hits uit het synthesizer-tijdperk naar hun eigen grijpgrage handen en strotten. Micha Baksteen (contrabas, zang, kazoo, basdrum), Elco Stalknecht (accordeon, zang,piano/accordeon, voet-hi-hat) Peter Dees (gitaar, banjo, mandoline, zang).

Zondag 22 december

16.00-20.00 uur – MISK

MISK staat voor soulvolle ‘guilty pleasures’. Met driestemmige zang, elektrische en akoestische gitaren, synthesizer en een loopstation geven Cynthia Strikkers,Zoë van Harskamp en Butet Tamba elk nummer een eigen karakter.

20.00- 23.00 uur – The Cowpokes

Traditionele Amerikaanse folk, old-time country en bluegrass door Charly Jansen (mandolineen zang), Edwin Herkert (banjo en zang) en Peter Noppen (gitaar en zang). Op hun eigen oorspronkelijke wijze vertolken ze prachtige meerstemmige traditionals, veelal met Ierse invloeden. The Cowpokes gooiden hoge ogen bij Holland’s Got Talent in 2019 en ze stonden onder meer op Muddy Roots Europe(BE), De Zwarte Cross, EWOB Bluegrass en Mañana Mañana.

Maandag 23 december

16.00-20.00 uur – Huub & Henk

Huub & Henk zijn twee muzikanten die hun mannetjes staan als het gaat om unplugged rock’n’roll. Van minidisks of andere elektronische hulpmiddelen willen ze niks weten. Deze échte kerels brengen een heftige portie pop, rock en evergreens,louter met gitaren en zang. Huub & Henk bestaat uit Toon van den Berg en Hans van Sambeek. Ze putten uit het repertoire van de fifties tot en met de eighties. Maar als u het lief vraagt, doen ze ook verzoekjes.

20.00-23.00 uur – Harvest

Al meer dan 25 jaar spelen de mannen van Harvest liedjes uit honderd jaarpopmuziek; meerstemmig, akoestisch en multi-instrumentaal. Ze spelen alleen wat ze leuk vinden. Van Neil Young, Hank Williams en Los Lobos tot Raymond van ’t Groenewoud, Stealers Wheel, Hans Bouwens, de Stones en Bob Dylan. Albert Bartelds (zang, gitaar, mandoline), Peter Dees (zang, gitaar, banjo) Jeroen van Halem (zang, slappe bas), Wim Holsappel (zang, gitaar), Rick Mensink (drums,percussie, (neus)fluit), Elco Stalknecht (zang, piano, accordeon).

Dinsdag 24 december

16.00-20.00 uur – 3 bands i.s.m. Kerstival HESZ

20.00-23.00 uur – De Zaak

Meteen smakelijke balans tussen stevige rock ’n roll, lekkere jazz en frisse popliedjes spelen de jongens van De Zaak elke voet van de vloer. Authentiek,charmant en über muzikaal. De Zaak is een band van energieke muzikanten en beste vrienden. Jonge boeven in de beste vorm van hun leven.

Gegevens

Begin:
21 december 2019-00:00
Einde:
24 december 2019-23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Back to top button