Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WIJZ organiseert vitaal en veilig thuis dag voor Zwolse 70 plussers

16 december 2019-12:30 - 17:00

Op maandag 16 december van 12.30 – 17.00 organiseert WIJZ Welzijn in opdracht van Gemeente Zwolle een Vitaal en Veilig Thuis dag. Een groot evenement voor Zwolse senioren in Theater de Spiegel. Tijdens deze dag worden alle 70 plussers persoonlijk uitgenodigd om zich te laten informeren, inspireren, motiveren en activeren als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Programma

Tijdens het evenement kunnen bezoekers genieten van interessante lezingen van o.a. neuropsycholoog Erik Scherder. Hij legt tijdens zijn verhaal, over ‘Het Fitte Brein’, uit wat de invloed is van bewegen op het brein. Daarnaast geeft omdenker Steye van Dam een flitsende omdenklezing. Hij laat zien hoe je de stap maakt van een ja-maar naar een ja-en (het is wat het is). Daarnaast is er de hele dag entertainment van De Pauwergirls. De meisjes van de radio brengen het publiek in een vrolijke stemming met gezellige muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog! Als slotact verzorgen zij een kerstconcert waarbij bekende nummers in een nieuw jasje worden gestoken.

Informatiemarkt en Presentaties

Hoe wordt een babbeltruck herkend? Is het huis goed beveiligd? Wanneer is het lijf fit genoeg? Hoe om te gaan met financiële vraagstukken? Bezoekers kunnen antwoord krijgen op deze vragen door een bezoek te brengen aan verschillende presentaties en de informatiemarkt waar men de samenwerkingspartners van Vitaal & Veilig thuis kan vinden. Hier krijgen zij handige tips en uitleg over diverse onderwerpen als valpreventie, gezondheid, mobiliteit, financiën etc. Daarnaast is er buiten een gezellige kerstmarkt waar men o.a. kan genieten van erwtensoep en warme chocolademelk.

Kaarten bestellen

De toegang van het evenement is gratis. Een ticket (inclusief consumptie) kan besteld worden via de website van Zwolse Theaters: https://zwolsetheaters.nl/programma/vitaal-veilig-thuis-dag. Daarnaast is er ook de gelegenheid om telefonisch tickets te bestellen. Dit kan op dinsdag tussen 10.00-12.00 uur en donderdag tussen 14.00-16.00 uur via telefoonnummer 038-8515792

Vitaal en Veilig Thuis

Wat is er nou mooier dan zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in uw eigen, vertrouwde huis wonen? Vitaal en Veilig Thuis adviseert over o.a. het verbeteren van de veiligheid in uw woning en welke instanties hulp of ondersteuning bieden. Ook geven ze informatie over bijvoorbeeld valpreventie, brand- en inbraakpreventie en welzijnszorg. En misschien heeft u interesse in een fitheidstest, valtraining of andere beweegactiviteiten?

Gegevens

Datum:
16 december 2019
Tijd:
12:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Theater de Spiegel
Spinhuisplein 14
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button