Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijkbewoners worden storytellers tijdens ‘Zwolle vertelt’ project

30 augustus 2018 - 24 september 2018

Zwolle – Wijkbewoners van Holtenbroek en Zwolle-Zuid gaan meehelpen om, als ware regisseurs, hun wijk in foto- en audiovisueel materiaal te vatten. De organisatie van De World Press Photo Tentoonstelling 2018 biedt masterclasses aan. Je leert hoe je uit een schat aan materiaal een selectie maakt en tot een goed verhaal komt.

Het beste daar weer van wordt vervolgens door een vakjury uitgekozen voor de tentoonstelling ‘De stad vertelt’. Deze expositie is te bewonderen in Academiehuis Grote Kerk Zwolle later dit jaar van 30 augustus tot en met 24 september. Dat zal zijn gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling, die traditiegetrouw ’s werelds beste journalistieke foto’s toont aan het publiek.

Onder de noemer ‘Zwolle vertelt’ (zoals dit deelproject van ‘De stad vertelt’ heet) zal het door wijkbewoners, amateurfotografen en filmers gemaakte werk na de World Press verdergaan als reizende tentoonstelling. In en buiten de Hanzestad. Als eerste is Holtenbroek aan de beurt, omdat die wijk dit jaar zijn zestigjarig bestaan viert.
Voor ‘Zwolle vertelt’ wordt niet alleen geput uit bestaand materiaal. Tevens zal er nieuw foto-, beeld- en geluidsmateriaal worden verzameld. Vanzelfsprekend is het handig om het een en ander van de wijk te weten. Om die reden is er een masterclass ‘cultuurhistorie’. Andere masterclasses gaan over ‘storytelling in fotografie en audiovisueel beeld’, ‘fotografie, coaching en begeleiding op maat’ en ‘audiovisueel beeldmateriaal’. De masterclasses in Holtenbroek zijn op 9 en 23 maart en op 6 en 20 april in het wijkcentrum aan de Bachlaan. In Zwolle-Zuid worden ze gehouden op 16 en 30 maart en op 13 en 20 april. Plaats van handeling is wijkcentrum SIO.

Jong en oud kan zich aanmelden voor ‘Zwolle vertelt’. Iedereen met de wil om er echt wat moois van te maken, kan meedoen. Je hoeft dus geen professional te zijn. Een masterclass volgen kost 25 euro. Voor vier masterclasses betaal je 75 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Fieke van ’t Riet: fieke@academiehuis.nl. Je ontvangt vervolgens meer praktische informatie. Van ’t Riet is telefonisch bereikbaar op 06 – 222 18 109.

Meer weten over de World Press Photo tentoonstelling zelf? Bezoek dan de website www.worldpressphotozwolle.nl.

Gegevens

Begin:
30 augustus 2018
Einde:
24 september 2018
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Back to top button