Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Hart dag bij Isala Hartcentrum

29 september 2017-10:00 - 16:00

Informatiestands

In Isala Diaconessenhuis in Meppel geven een polikliniekassistente en verpleegkundigen van de afdeling Cardiologie voorlichting. De gezondheid van het hart hebben mensen voor een groot deel zelf in de hand. Met gezonde voeding, niet roken, voldoende beweging én ontspanning kun je al een heel eind komen.
Ook is een beweeg- en leefstijladviseur en een diëtist aanwezig. Verder kunnen geïnteresseerden bij een stand van De Hart&Vaatgroep terecht, de patiëntenvereniging voor hart- en vaatpatiënten en naasten.

Opblaasbaar hart

Op het buitenterrein bij de hoofdingang van het Isala Diaconessenhuis in Meppel staat een groot opblaasbaar hart waar je in kunt lopen om te zien hoe het hart er in ‘het echt’ uitziet.
In het opblaasbare hart van 8 meter breed en 6 meter hoog kunnen bezoekers door verschillende onderdelen van het hart wandelen, zoals de boezems, de kamers en de hartkleppen.

In de Centrale hal in Isala Hartcentrum in Zwolle wordt voorlichting gegeven door een hartrevalidatieverpleegkundige, een diëtist en fysiotherapeut.
Ook hier is De Hart&Vaatgroep aanwezig. Een overgangsconsulente kan vrouwen meer over hartklachten vertellen tijdens de menopauze. Sommige klachten van vrouwen in de overgang kunnen wijzen op hartklachten, maar die worden niet altijd als zodanig herkend.

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de informatiestands te bezoeken.

In Nederland is de Wereld Hart Dag gekoppeld aan Dress Red Day. Op deze dag dragen veel vrouwen rood om speciaal aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Hartcentrum

Binnen het Isala Hartcentrum staat een team van professionele en betrokken cardiologen, thoraxchirurgen en medewerkers klaar om patiënten met een grote diversiteit aan hartklachten te behandelen. Het Isala Hartcentrum excelleert op kwaliteit en professionaliteit. Naast patiëntenzorg staan opleiden en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel.

Gegevens

Datum:
29 september 2017
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button