Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vredesweek: ‘Weg van vluchtelingen’

19 september 2017-19:15 - 23:00

Zwolle – Van 17-24 september is de Vredesweek, met als thema, de kracht van verbeelding. In het kader van de Vredesweek wordt op dinsdagavond 19 september in de Stadkamer, aan de Zeven Alleetjes, een avond over vluchtelingen gepresenteerd door Amnesty International Zwolle en beeldend kunstenaar Joanne Schröder.

Amnesty International komt op voor de mensenrechten. De rechten van vluchtelingen worden tot op de dag van vandaag op grote schaal geschonden. Amnesty helpt deze mensen en geeft ze weer een gezicht. De reeds gevluchte Sameer Hannan en Joanne Schröder, ooggetuige van het Griekse vluchtelingenkamp te Idomeni komen deze avond spreken over hun ervaringen.

Miriam van Voornveld vertelt u over het project van vredesorganisatie PAX ‘Verhaal van een Vluchteling’. Dit project heeft als doel het faciliteren van een ontmoeting tussen studenten en een Syrische vluchteling. Sameer Hannan was deze vluchteling.

Hannan: ”Ik heb hier in Zwolle iets veel belangrijkers dan een eigen huis, of een mooie auto. Ik ben hier veilig.”

Sameer is vier jaar geleden uit Syrië gevlucht. Hij werd bedreigd door de Syrische regering van Assad en IS. Nu woont hij in Zwolle en is hij verenigd met zijn gezin.

Joanne Schröder komt deze avond in samenwerking met journalist Anton Cramer en dichter Immemars uit Amsterdam vervolgens haar ervaringen delen. Schröder: ”Nadat ik in april 2016 een hartverscheurende maar ook hartverwarmende week in het Griekse vluchtelingenkamp te Idomeni, nabij de gesloten Macedonische grens, mocht beleven, raakte ik gaandeweg onder de indruk van de veerkracht van deze vluchtelingen. Hun lot raakte mij dermate dat ik besloot aan de hand van sprekende en creatieve beelden hun situatie voor het voetlicht te brengen.”

Kom ook langs en sta stil bij wat vrede voor jou betekent.

Gegevens

Datum:
19 september 2017
Tijd:
19:15 - 23:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Amnesty International
E-mail:
amnesty.zwolle@gmail.com
Site:
https://zwolle.amnesty.nl/

Locatie

Stadkamer, Centrum Zwolle
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle, Overijssel 8011 CV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 421 7278
Site:
https://stadkamer.nl/
Back to top button