Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle

26 november 2019-20:30

“Medemenselijkheid kun je niet vangen in een spreadsheet,” zegt Hamid Ulukaya in de VPRO Tegenlicht uitzending Matchmakers in migratie. De aflevering gaat over deze Turks-Koerdische migrant, die de VS verovert met zijn zuivelfabriek Chobani en laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Van New York naar Zwolle: hoe zit het in onze regio met thema’s als werk, onderwijs en ondernemerschap?

Deze editie gaan we in gesprek over de uitzending Matchmakers in migratie, die op 10 november wordt uitgezonden op NPO2. Deze aflevering gaat over hoe een Turks-Koerdische migrant de VS verovert met zijn yoghurtmerk en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt. Hamdi Ulukaya’s zuivelfabriek Chobani laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Het succesverhaal van een antiheld, dus. Volgens Ulukaya kan het bedrijfsleven bij uitstek een sleutelrol spelen in de aanpak van zaken als groeiende inkomensongelijkheid, werkgelegenheid, integratie en racisme.

En precies over deze thema´s willen wij op 26 november met jou in gesprek. Niet alleen over nieuwe Nederlanders, maar voor alle mensen die voor wat voor reden dan ook lastig(er) aan werk komen. We gaan deze dialoog natuurlijk aan met nieuwe Zwollenaren, maar ook met Klaas Sloots, wethouder gemeente Zwolle en portefeuillehouder Vluchtelingenwerk. Marianne Joossen van Workfast Grenzeloos is aanwezig. Zij helpen statushouders aan werk en bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Hoe kan onze economie van betekenis zijn? Ook Bianca Wientjes, commercieel directeur bij Djopzz, schuift aan. Djopzz verbindt werknemer en werkgever en geloven dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Daarbij is Jonneke Sterk van Cycloon Post Zwolle aanwezig.

VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op dinsdag 26 november om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: http://bit.ly/2pPga6k

Gegevens

Datum:
26 november 2019
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijkmarkt 25
Zwolle, overijssel Nederland
+ Google Maps
Back to top button