Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht Meet Up over wat wij in eigen omgeving kunnen doen tegen de wereldwijde klimaatverandering

27 maart 2018-20:30 - 23:30

Zwolle – Op dinsdagavond 27 maart organiseren Club Cele en Natuur en Milieu Overijssel om 20.30 uur een VPRO Tegenlicht Meet Up over de aflevering Smeltend Zwitserleven in Odeon, Café Foye. Zij gaan samen met de deelnemers dit wereldwijde probleem Zwolser maken. In hoeverre is verbeeldingskracht nodig om mensen mee te krijgen naar een duurzamere levensstijl? Energieneutraal willen de meesten van ons wel, maar waar begin je? En met wie? Hoe krijgen we dat zetje in de rug? Zwollenaren zijn van harte uitgenodigd bij de Meet Up aanwezig te zijn.

Heeft de mens zijn rug tegen de natuur gekeerd en keert de natuur nu haar rug naar ons? Die vraag is de kern van onze Meet Up van 27 maart. We gaan spreken over de gevolgen van de klimaatcrisis. We zien het aan de gletsjers, aangezien ze zo snel smelten krijgen we te maken met het gevaar dat de bergen afbrokkelen. En hoe de wereld er binnen 50 jaar zal uitzien kunnen we volgens schrijver Amitav Ghosh letterlijk niet in woorden vatten. Aan de hand van fragmenten gaan we in gesprek met het panel. Wil jij ‘iets’ doen in jouw omgeving om de smeltende kappen en opwarmende aarde te stoppen? Geen zin in een gesprek waarin met een vinger gewezen wordt en waarbij je met ‘geiten wollen sokken’ om de oren wordt geslagen? Praat dan mee tijdens deze Meet Up en kijk met gasten & publiek met een frisse blik vooruit. Deze Meet Up biedt handelingsperspectief: hoe zet een goed idee jou en jouw omgeving in beweging?

Gasten

Tijdens de Meet Up zijn er drie gasten. Evanne Nowak, ontwikkelt creatieve en educatieve programma’s, projecten en specialiseert zich in de psychologische en filosofische dimensies van klimaatverandering. Annick de Witt is schrijver, change-maker en consultant in duurzame transformaties. Adriaan Mosterman is bewoner van Zwolle en aanjager project Seringenstraat Zwolle.

Kom jij op dinsdagavond 27 maart om 20.30 uur naar Odeon Café Foye om mee te praten over wat wij in eigen omgeving kunnen doen tegen de wereldwijde klimaatverandering? Aanmelden kan gratis via deze link.

Club Cele

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl.

Gegevens

Datum:
27 maart 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
View Evenement Website

Organisatoren

Club Cele
Natuur en Milieu Overijssel

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button