Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voormalig Dom-organist Jan Jansen speelt ‘van Buxtehude tot Brahms’ op het Leeuwenbergh orgel in Academiehuis de Grote Kerk

25 augustus-19:30 - 21:30

Zwolle – Op 25 augustus aanstaande is organist Jan Jansen te gast in Academiehuis de Grote Kerk. Jan Jansen studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel, piano en klavecimbel. In 1970 behaalde hij de Prix d’Excellence voor orgel. Hij was gedurende 16 jaar cantor-organist van de Oude Kerk in Soest en van 1987 tot mei 2011 was hij organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische praktijk de landelijk welbekende Zaterdagmiddagmuziek verzorgde, samen met de Domcantorij.

Jan Jansen is een veelgevraagd concertorganist en heeft voor dit concert een bijzonder fraai programma samengesteld uit de Duitse orgelliteratuur. Centraal in deze reis door de tijd vinden we het welbekende Preludium en Fuga in C BWV547 van Bach. Voorafgegaan door muziek van twee voorgangers en inspirators: Dietrich Buxtehude en Johann Pachelbel. Na de twee prachtige werken van Bach, volgen werken van drie belangrijke componisten uit de romantische periode, die alle drie een enorme bewondering hadden voor Bach: Felix Mendelssohn, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Deze concerten zijn onderdeel van de Zwolse Zomer Orgelconcerten in Academiehuis de Grote Kerk. Op de website www.academiehuis.nl is meer informatie te vinden over deze concerten en de werken die gespeeld worden. Daar zijn ook de kaarten te koop. Per concert zijn er 100 tickets te verkrijgen zodat iedereen op veilige afstand van elkaar van het prachtige Leeuwenbergh orgel kan genieten. Het volgende concert is op 15 september. Dan verzorgt organist Harm Jansen op Prinsjesdag een muzikale bespiegeling op de troonrede.

Gegevens

Datum:
25 augustus
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.academiehuis.nl/evenement/jan-jansen-van-buxtehude-tot-brahms/

Locatie

Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle, Overijssel 8011 LW Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.grotekerkzwolle.nl/
Back to top button