Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uurtje Cultuurtje: Portugese Fado door Daisy Correia

30 januari 2019-12:00 - 13:00

€12,00

Zwolle – Op zondag 10 februari  brengt Cultuurschip Thor een Uurtje Cultuurtje Portugese fado door fadozangeres Daisy Correia, een zeer bevlogen vertolkster van dit genre. Een concert in Mediterrane sferen over hartstocht, melancholie en saudade van de Portugese fado. Zij wordt hierbij begeleid door pianist Frank Keijzer.

Fado

Daisy Correia werkt in Portugal met grote namen in de fado en wordt regelmatig gevraagd voor grote shows op de Portugese TV. Ze treedt vaak op in het buitenland o.a. Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.

Nederlandse theaters

Daarnaast is de nu 31 jarige Daisy is al 10 jaar met eigen programma’s in de Nederlandse theaters te zien met o.a. ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’. Zij stond op het podium met o.a. Fernando Lameirinhas, Lenny Kuhr en Stef Bos en nam met deze laatste een duet op voor een van haar CD’s.

Daisy brengt de fado op haar eigen manier, geeft er een eigen invulling aan en mengt de Nederlandse taal ook in haar fado.

 

Gegevens

Datum:
30 januari 2019
Tijd:
12:00 - 13:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
www.cultuurschipthor.nl

Locatie

Cultuurschip Thor
Pletterstraat 24
Zwolle, Overijssel 8011 VG Nederland
+ Google Maps
Back to top button