Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweede editie Kerst speel je Samen

17 december 2017-13:30 - 17:00

€4,00

Zwolle – Komende zondag zullen 200 muzikanten (160 instrumentalisten en 40 zangers) jong en oud, ervaren of beginneling een uur lang samen met het aanwezige publiek kerstliederen zingen en spelen.

De muzikanten hebben de bladmuziek van tevoren kunnen downloaden en ze hebben dan al de hele ochtend gerepeteerd onder leiding van ervaren dirigenten. De organisatie is blij dat onze burgemeester Henk Jan Meijer het concert komt openen. Verdere medewerking is er van organist Toon Hagen, stadsdichter Kees Smits, midwinterhoornblazers ‘Wester Bloazers’ en een strijkensemble met leerlingen van en onder leiding van Lies van Vledder. Het geheel wordt gepresenteerd door Janpieter Boudens.

Het idee voor het meespeelconcert komt uit Keulen, daar vindt sinds 2010 in de Dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaats. Ieder jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren. Voorzitter van stichting Docentencollectief Dubbelgreep, Alet Boukes, zag dit en vond dat het idee navolging verdiende in Zwolle. Het evenement kan ook op steun rekenen van het Fonds Amateurkunst, stichting het Hervormd Weeshuis en natuurlijk van de Grote Kerk in Zwolle.

Het concert is om 13.30 uur, vanaf 13.00 uur gaan de deuren open voor het publiek. Kaartverkoop is voorafgaand aan het concert, de kaarten kosten €4,- (en kinderen t/m 12 jaar: €2,-).

Gegevens

Datum:
17 december 2017
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€4,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle, Overijssel 8011 LW Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.grotekerkzwolle.nl/
Back to top button