Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Totaal Getikt: Typemachinefestival in Eureka

12 oktober 2019-10:00 - 17:00

Zwolle – Totaal Getikt, dat is de naam van een heus typemachinefestival dat op zaterdag 12 oktober plaatsvindt Eureka. In en om het Assendorpse Cultureel centrum draait die dag alles om getikte woorden en om de machines die, voor de komst van de computer, de meeste kennis leesbaar en dus toegankelijk maakte voor velen.

Workshops

Het festival, georganiseerd door Assendorper René Eijsink en gepresenteerd door de muziektheatermakers van Firma Weijland duurt de hele dag, en begint om tien uur met een serie workshops, uiteraard op de typemachine. Een schrijfworkshop Hiphop wordt gegeven door de Zwolse rapper FreeZ, Dirk van Coevorden geeft een workshop songtekstschrijven en wie korte verhalen wil leren schrijven schuift aan bij een workshop van Michelle Brouwer.

Voordachten

Diezelfde ochtend nemen een aantal Zwolse journalisten, dichters en tekstschrijvers met een typemachine plaats in winkels in de Assendorperstraat. Hun ervaringen worden ‘s middags vanaf half twee voorgedragen in Eureka. Dan ook presenteren kinderen van de Jenapleinschool enkele verhalen op de typemachine gemaakt in het kader van de kinderboekenweek. Ook de Leidse typemachinedichter René Oskam, hoofdgast van het festival, zal zijn getikte werk laten horen.

Aanmelden

De toegang tot het festival, mogelijk gemaakt door het BuurtCultuurfonds, is geheel gratis. Wie een workshop wil volgen, stuurt een mail naar rene@reneeijsink.nl met daarin genoemd naam en workshop naar keuze, of meldt zich aan op zaterdag 5 oktober vanaf 14.30uur tijdens de heropendag/open dag van Eureka.

Repaircafé

Typemachines zijn er tijdens dit festival in overvloed, maar mocht je zelf nog een typemachine hebben die nagekeken of gerepareerd moet worden, kom dan op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur langs in wijkcentrum de Enk. Bij dit speciale typemachine- repaircafé ligt voor de eerste tien bezoekers gratis typelint klaar.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Assendorpse Cultureel centrum
zwolle, overijssel Nederland + Google Maps
Back to top button