Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling Chef KAnin – LAAt zich niet kisten

16 oktober - 20 oktober

Naar mate kinderen ouder worden, leren ze dat er een verschil bestaat tussen fantasie en werkelijkheid. Toch kan je nog altijd bang zijn voor spoken waar je niet in gelooft, verdrietig worden van een (teken)film en houden van je knuffel ook al praat die niet meer terug. Ook fantasie bestaat en de werkelijkheid laat zich soms best verzinnen. Hoe zit dat? Tijdens het Filosofie LAb van de zAAk A buigen kinderen zich met elkaar over deze kwestie. Ze doen dat tijdens de theatervoorstelling Chef KAnin – LAAt zich niet kisten en na afloop met
workshops, activiteiten en gezelligheid in de foyer.

Chef KAnin – LAAt zich niet kisten

De voorstelling Chef KAnin – LAAt zich niet kisten gaat over de worsteling van een kinderboekenschrijver met haar personage – Chef Kanin, een heldhaftig konijn met een zonnebril. Na negen succesvolle boeken wil ze met hem stoppen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ze wordt bedreigd door de fanclub. De maker van de filmmuziek wil een rechtszaak om op eigen houtje door te kunnen met zijn (commerciële) variant van Chef. En ook Chef zelf laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Hij valt haar lastig in haar dromen – volgens hem kan ze helemaal niet zonder hem. Lukt het de schrijver om van haar personage af te komen?

Tijdens de voorstelling denken de kinderen hardop met elkaar na over het bestaan van fantasie en het verzinnen van de werkelijkheid. Zijn jouw gedachten van jou? Van wie is een idee? Als een schrijver stopt met schrijven, waar blijft dan het personage?

De zAAk A

de zAAk A maakt interactief en ontregelend jeugdtheater met filosofische vragen en thema’s als vertrekpunt. De werkelijkheid heeft altijd een groot aandeel, zowel de echte werkelijkheid als een geënsceneerde werkelijkheid. Het publiek wordt actief betrokken tijdens de voorstellingen en uitgedaagd om zijn denken aan te zetten.

De eerste voorstelling van de zAAk A Wie jij dAn wel niet bent is winnaar van de Berrie Heesen Publieksprijs 2021 van het Centrum Kinderfilosofie Nederland. de zAAk A is opgericht door Annelies Appelhof – acteur, theatermaker en kinderfilosoof.

Gegevens

Begin:
16 oktober
Einde:
20 oktober
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
https://dezaaka.nl/

Organisator

Zwolse Theaters
Telefoon:
038-428 8280
E-mail:
info@zwolsetheaters.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zwolse Theaters
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button