Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater van Noorden

14 september 2019-09:30 - 15 september 2019-17:00

Het grootste improvisatietheater evenement komt weer naar Zwolle! 14 & 15 september is het zover, dan vindt de vierde editie van het Theatersport Toernooi van het Noorden (TTN19) plaats. Maar liefst vijftien theatersportteams uit de noordelijke provincies komen naar de Overijsselse provinciehoofdstad om uit te maken wie het beste kan improviseren. En daarmee wordt Zwolle weer een weekend lang omgetoverd tot improvisatiehoofdstad van het Noorden.

TTN19 staat garant voor humor, verrassing en ontroering. De spelers kunnen door hun improvisatiekunsten uit het niets iets maken, mede dankzij het publiek die voor input zorgt. Theatersport is een onderdeel van improvisatietheater en bestaat al vele jaren. Vooral De Lama’s en De Vloer Op zijn bekende vormen van improvisatietoneel. Zoiets, maar dan een tikkeltje anders, zie je straks bij TTN19, in wedstrijdvorm.

Bij theatersport spelen twee teams tegen elkaar. Al improviserend en acterend bevechten ze elkaar op het podium en een jury en het publiek beoordelen het spel. Daardoor is er veel interactie met de bezoekers en wordt het sowieso altijd een gezellige bende.

TTN16 werd door de Zwolse formatie De Jonge Woudlopers gewonnen. Tijdens TTN17 én TTN18 ging Man Met Snor uit Leeuwarden er met de hoofdprijs vandoor. Man Met Snor is er dit jaar weer bij om hun titel te verdedigen. Maar met tegenstanders uit onder meer Groningen, Leeuwarden, Enschede en Zwolle, kunnen ze hun borst natmaken. Alle ingrediënten voor een nieuw improspektakel zijn aanwezig.

TTN19 vindt op zaterdag in het Perrontheater plaats. Op zondag is de grote finaledag in Schouwburg Odeon.

Gegevens

Begin:
14 september 2019-09:30
Einde:
15 september 2019-17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button