Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Theater over 200 jaar Willemsvaart

20 augustus-21:00 - 24 augustus-21:00

€ 7,50

Op dinsdag 20 augustus gaat de locatievoorstelling VERZAND in premiere in Gerrits Tuin aan de Willemsvaart 21 in Zwolle. VERZAND is de eerste coproductie van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle en Theater Gajes uit Deventer. Beide gezelschappen maakten de afgelopen jaren grote spektakelstukken in de openlucht. Voor VERZAND bundelen de groepen voor het eerst hun krachten.

VERZAND

VERZAND vertelt het verhaal dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. Over het harde werk van Lodewijk Napoleon, zijn tragische aftocht en het daarmee stilvallen van de vaart. Over doorzettingsvermogen, menselijke tragedie en triomf. Een 360 gradenvoorstelling in een grote zandkuil in Gerrits Tuin, met livemuziek, dijken, water en spektakel. De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg (Theatergroep De Jonge Honden) en Maartje Keijzer (Theater Gajes). De cast bestaat zowel uit acteurs als muzikanten en een speciaal samengesteld ensemble bestaande uit amateurspelers uit Zwolle.

200 jaar Willemsvaart

VERZAND wordt gemaakt in samenwerking met Allemaal Zwolle en Gerrits Tuin en maakt onderdeel uit van activiteiten rondom 200 jaar Willemsvaart. Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart, vernoemd naar Koning Willem I, officieel geopend. Zwolle kreeg daarmee zijn lang gewenste rechtstreekse verbinding met de IJssel. Het is dit jaar precies twee eeuwen geleden dat de Willemsvaart werd geopend. Naast de theaterproductie VERZAND kunnen bezoekers van 20 augustus tot en met 5 oktober ook de expositie Zwolle naar Zee bezoeken bij RAW Space.

Theatergroep De Jonge Honden Theatergroep De Jonge Honden maakt, onder leiding van artistiek leider Jolmer Versteeg, locatietheater waarin erfgoed en historie belangrijke en terugkerende thema’s zijn. Het gezelschap is in 2008 opgericht en werkt vanuit het Perrontheater in Zwolle. Daarnaast produceert Theatergroep De Jonge Honden voorstellingen in opdracht in Overijssel en daarbuiten. Afgelopen jaar maakte Theatergroep De Jonge Honden o.a. Operatie IJssellinie in Olst.

Theater Gajes Theater Gajes maakt, onder leiding van Maartje Keijzer, buitentheater op hoog niveau. Zij verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai en neemt je mee in haar creatieve wereld. De afgelopen jaren toerde het gezelschap in binnen- en buitenland met de voorstelling Odyssee.

VERZAND is te zien van dinsdag 20 augustus tot en met zaterdag 24 augustus. Gerrits Tuin gaat op de voorstellingsdagen om 21.00 uur open. De voorstelling start om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Tickets zijn te bestellen via www.gerritstuin.nl en kosten 7,50 (voor bezoekers tot en met 18 jaar is de toegang gratis). Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Gegevens

Begin:
20 augustus-21:00
Einde:
24 augustus-21:00
Kosten:
€ 7,50
Evenement Categorie:

Locatie

Gerrits Tuin
Willemsvaart 21
Zwolle,
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button