Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater Gnaffel viert 30-jarig bestaan.

24 september 2017-14:30 - 16:00

Op 24 september is er in Schouwburg Odeon een speciaal feestprogramma. Theater Gnaffel viert haar 30-jarig bestaan met de grappige en beeldende voorstelling De Worstelaar.

Koos de worstelaar komt terecht in een ingedut bejaardentehuis. In het huis heersen regels en orde. Koos is ook oud, maar in zijn hoofd is hij nog steeds worstelkampioen. Wat moeten die opa’s en oma’s nou met zo’n maffe circusartiest? Ze willen rust. Maar alleen al zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hij traint nog elke dag en maakt een feestje van het leven. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoewel de strenge meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koos het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. Zijn vrienden maken Koos opnieuw kampioen!

De Worstelaar is een beeldende voorstelling die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen. Een hartverwarmende gebeurtenis voor zelfs de grootste zwartkijker.

In 2006 won Gnaffel met deze voorstelling de Zilveren Krekel, de prijzen voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproducties. Uit het juryrapport: “De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.”

 

 

Gegevens

Datum:
24 september 2017
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button