Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TEDxStadkamer – The power of failure

22 oktober 2020-19:30 - 23:00

Zwolle – Op 22 oktober is de tweede editie van TEDxStadkamer. Dit jaar vindt dit voor een beperkte groep fysiek in de Stadkamer plaats, de overige mensen kunnen online via een livestream kijken. Daardoor kunnen zoveel mogelijk mensen zich laten inspireren door interessante sprekers. Vier sprekers vertellen in persoonlijke verhalen over hun eigen ervaringen met het thema ‘The power of Failure’. Paul Iske, hoogleraar in Maastricht en oprichter van het Instituut van Briljante Mislukkingen gaat deze TEDx online inleiden.

Jolien Dopmeijer heeft als expert studentenwelzijn een missie om van het leven voor studenten weer een mooie periode te maken. Zij put daarbij uit haar eigen ‘faalervaring’ om te bepleiten waarom het principe Root to rise een belangrijke plek verdient in het onderwijs. Robert Bridgeman neemt je in zijn talk openhartig mee in de talloze keren dat hij faalde. Volgens hem is falen een essentieel onderdeel voor een volwaardig leven. Hij legt de nadruk
op de emotionele en mentale aspecten van het falen en laat zien hoe je passie en veerkracht kan gebruiken om faalmomenten te laten werken.

Na een leven vol razen, met een lat die mijlen hoog lag, koos Annemarie Stallinga bewust voor een ander pad. Het roer ging om. Dat was niet makkelijk, het voelde als falen. Er ontstond een leven waarin ook vertrouwen, intuïtie en kwetsbaarheid naar voren kwamen. Broer Rasta Senang stond daarentegen bekend als ‘de grootste faler van Nederland’. In zijn talk laat hij zien hoe falen je sterker maakt en hoe je het leven kan leiden dat je verdient.
Moeten wij ons eigenlijk wel schamen voor ons falen? Falen is de gewoonste zaak van de wereld en toch praten we er niet graag over. Met deze TEDX livestream hoopt de organisatie falen bespreekbaar te maken. Ook thuis achter de computer.

Over TEDx

De beroemde TED-talks zijn bekend. Dit zijn filmpjes van inspirerende talks van bekende sprekers op grootschalige TED-events. Vanuit de gedachte “ideas worth spreading” De lokale evenementen heten TEDx. Deze editie van TEDX Stadkamer is mogelijk gemaakt door Windesheim, Gevenementen, Hemmink BV en Human Capital.

TEDx Stadkamer is via livestream bij te wonen op 22 oktober om 19.30 uur.
Aanmelden kan via https://tedx.stadkamer.nl of via de website van stadkamer.

Gegevens

Datum:
22 oktober 2020
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie:
Back to top button